Od srede do srede: Koga bi vzeli v službo v evropski parlament? (VIDEO)

Tudi Ali Žerdin in Janez Markeš sta se v svojem tedenskem premlevanju dogodkov dotaknila razgovorov, ki smo jih v uredništvu Sveta kapitala pripravili za kandidate za evropske poslance.
Fotografija: Ali Žerdin in Janez Markeš v Delovem studiu. Foto: V. V.
Odpri galerijo
Ali Žerdin in Janez Markeš v Delovem studiu. Foto: V. V.

»Ali bi ti koga vzel v službo?« je Žerdin spomnil na zaposlitvene intervjuje v dvigalu Delove stolpnice, Markeš pa je odgovoril: »Težko sodimo po odgovorih v eni minuti. Na koncu je bolj odvisno od tega, kako znaš besede artikulirati, kot to, kdo si.«

Poudarila sta tudi, da je zgrešena logika, da so dobri gospodarstveniki tudi dobri politiki, ocenila pa sta, kdo se je dobro odrezal v predvolilni kampanji, kaj pravijo izkušeni kandidati in kaj ponujajo novi obrazi.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: