EU razgovor s Tomažem Krajncem (VIDEO)

V uredništvu Sveta kapitala smo si rekli: izvoljeni kandidati za evropske poslance bodo dobili zaposlitev za določen čas. Vsakdo, ki se poteguje za delovno mesto, pa mora opraviti tudi zaposlitveni razgovor. Zato smo jim ga organizirali.
Fotografija: Tomaž Krajnc Foto: V. V.
Odpri galerijo
Tomaž Krajnc Foto: V. V.


Tomaž Krajnc Foto: A. S. H.
Tomaž Krajnc Foto: A. S. H.

 

Karireni zmenek v dvigalu s Tomažem Krajncem poglejte TUKAJ.

Kateri je vaš največji dosedanji uspeh/dosežek?


Imam zelo pester življenjepis. Največ sem delal v kriznem menedžmentu in uspešno rešil kar nekaj podjetij. Kot največji uspeh lahko štejem, da Casino Portorož uspešno posluje. Ko sem prišel v podjetje, je bilo v zelo slabem stanju.
 

Opišite tri lastnosti, ki jih občudujete pri drugih ljudeh, pa jih sami nimate.


Ne vem, če je kakšna, ki bi jo občudoval, pa je sam nimam. Težko bi rekel. Lepota.
 

Opredelite, kaj pomeni odlično delo na vašem področju.


Odlično delo pomeni zavzemanje za ljudi, za tiste, ki so te izvolili. To je naloga vsakega poslanca.
 

Naštejte pet razlogov, zakaj vas zanima delo evropskega poslanca, in navedite, kje vidite svoj doprinos k blaginji Slovenije.


V vsakem primeru je delo poslanca veliko bolj zahtevno, kot si predstavljajo zdajšnji poslanci. Ne spomnim se, da bi se kateri od njih zavzemal za kaj pametnega v korist Slovenije, za slovenski jezik, za narod. Poslanec Evropskega parlamenta mora delati za vse, kar Slovenija predstavlja.
 

Če bi imeli čez en teden nagovor pred Evropskim parlamentom – o kateri problematiki bi govorili in katere rešitve bi predlagali?


Prav gotovo o migrantski problematiki. To je najbolj pereče vprašanje v Evropi. Rešitev pa je zaprtje meje zunaj schengenskega območja.
 

Izpostavite tri trenutno najbolj pereče izzive v politiki Evropske unije in predlagajte rešitev za vsaj enega izmed njih.


Migrantska politika, poleg tega pa še okoljska in prometna politika.



Več iz rubrike