Karierni zmenek v dvigalu: Tomaž Krajnc (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar

Življenjske izkušnje in izkušnje v gospodarstvu so po mnenju Tomaža Krajnca najpomembnejše, kar ga odlikuje kot idealnega kandidata za evropskega poslanca.

Tomaža Krajnca, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Če vrsto let delaš v gospodarstvu, poznaš resnične težave ljudi, pravi in ocenjuje, da se politiki z njimi premalo ukvarjajo. Če niso v stiku z realnim življenjem ljudi, teh težav morda niti ne vidijo, ali pa jih vidijo drugače
 
V videu si poglejte še njegov nastop.


Nadaljevanje sledi ...
O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.


image
EU RAZGOVORI: Irena Joveva in Tomaž Krajnc Izdelava oglasa: Delo Marketing
Več iz rubrike