Karierni zmenek v dvigalu: Violeta Tomić (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar
Violeta Tomić, kandidatka za EU poslanko Foto: A. S. H.

Kot dolgoletna igralka ima Violeta Tomić dober vpogled v človekovo psiho, njegovo stisko, je empatična in zaradi tega je idealna kandidatka za evropsko poslanko, poudarja.

Violeto Tomić, kandidatko za poslanko v Evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.
 
Ljudi, ki imajo sposobnost empatije, v evropski politiki manjka. Na teh mestih ne potrebujemo tehnokratov, ampak osebe, ki prihajajo iz širših množic, ki jih tudi lahko razumejo, je prepričana. V slovenskem parlamentu se je veliko ukvarjala s kmetijstvom, prehrano in predvsem s kulturo. Angažira se na področju človekovih pravic, med drugim je kot predsednica odbora za kulturo v parlamentarni skupščini Sveta Evrope glavna poročevalka za pravice oseb LGBT (lezbijke, geji, biseksualne in transspolne osebe.)
 
V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...

O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.

image
Igor Šoltes in Violeta Tomić Avtor: Delo Marketing

Več iz rubrike