Karierni zmenek v dvigalu: Gregor Perič (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar
Gregor Perič

Zaradi izkušenj z institucijami EU, ki jih je nabral od srednje šole do zdaj, Gregor Perič meni, da je idealen kandidat za poslanca.

Gregorja Periča, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Prvič se je z institucijami EU srečal kot srednješolec, v času pred vstopom Slovenije v povezavo. Z ekipo koprske gimnazije je sodeloval v projektu regionalne RTV v Kopru, kjer so se srednješolci merili v poznavanju EU. Njegova ekipa se je uvrstila v finale, ki je bilo organizirano kot soočenje. Ima številne izkušnje z različnimi vidiki mednarodnega sodelovanja, v katerih je bila kot eden od akterjev vključena tudi EU.
 
V videu si poglejte še njegov nastop.


Nadaljevanje sledi ...
O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.


Več iz rubrike