Karierni zmenek v dvigalu: Irena Joveva (VIDEO)  

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar
Irena Joveva

Ključne, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko, so njene življenjske izkušnje, pravi Irena Joveva. To sta življenje na večkulturnih Jesenicah in sposobnost sodelovanja ne glede na razlike.

Ireno Jovevo, kandidatko za poslanko v Evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Ima osem let delovnih izkušenj, toliko časa je delala kot novinarka. A ključne so življenjske izkušnje, pravi. Spoštuje različnost, česar se je naučila v domačem okolju – vzgojena je bila z makedonsko-slovensko kulturo – in ker prijaha z Jesenic, iz prve roke ve, kako je živeti z različnimi kulturami. Kot pravi, je v prvi vrsti Slovenka, spoštuje pa vse drugačnosti in razlike.
 
V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...

O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.


image
EU RAZGOVORI: Irena Joveva in Tomaž Krajnc Izdelava oglasa: Delo Marketing
Več iz rubrike