Karierni zmenek v dvigalu: Igor Šoltes (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar
Igor Šoltes

Izkušnje pri nadzoru javnih financ, pri transparentni ter učinkoviti porabi javnega denarja in pri razporejanju sredstev v javnem sektorju so izkušnje Igorja Šoltesa, zaradi katerih je po njegovi oceni idealni kandidat za evropskega poslanca.

Igorja Šoltesa, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Omenjene izkušnje je prinesel tudi v evropski parlament, kjer je treba smiselno razporediti 164 milijardni proračun. Zaradi tega je kredibilen in verodostojen pri delu, pravi in ocenjuje, da ima veščine povezovanja ljudi in zna na prvo mesto postavljati tiste ideje, ki so v javnem interesu.
 
V videu si poglejte še njegov nastop.Nadaljevanje sledi ...

O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.
image
Igor Šoltes in Violeta Tomić Avtor: Delo Marketing


Več iz rubrike