Karierni zmenek v dvigalu: Urša Zgojznik (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar
Urša Zgojznik, kandidatka za EU poslanko Foto: A. S. H.

Nujen pogoj, da lahko opravljaš družbeno tako pomembno funkcijo, kot je poslanska v evropskem parlamentu, potrebuješ raznovrstne izkušnje, samo tako si v stiku z realnostjo, razumeš ljudi na vseh ravneh. Urša Zgojznik to ima, pravi, zato je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Uršo Zgojznik, kandidatko za poslanko v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

V življenju je že pometala trgovine, prodajala barve, bila je natakarica … je naštela in pristavila, da je že v osnovni šoli opravljala tovrstna počitniška dela. Zato razume težave ljudi, s kakšnimi problemi se ukvarja delavec in na to ni imuna. Zaveda se pomena družbeno odgovornega ravnanja in vpliva nevladnega sektorja na politike in na naša življenja, ter odgovornosti, ki izhaja iz tega.
 
V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...

O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših rodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.


image
Urša Zgojznik Avtor: Delo Marketing
Več iz rubrike