Karierni zmenek v dvigalu: Peter Golob (VIDEO)

Biti oče je najboljša šola, ki te opremi z znanji in veščinami, potrebnimi v medčloveških odnosih in tudi v politiki. Zaradi tega in delovnih izkušenj v diplomaciji ter v pravu se Peter Golob ocenjuje kot idealni kandidat za evropskega poslanca.
Fotografija: Peter Golog
Odpri galerijo
Peter Golog

Petra Goloba, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.
 
Še posebej na odgovornih funkcijah (tudi v politiki), kjer je pomembna prava mera poslušanja in odločnosti, pridejo prav bogate izkušnje, ki jih da starševstvo, pravi oče petih otrok. Naučiš se razsojati v sporih, biti mediator, včasih biti diplomatski in tudi strog, kadar je to potrebno.

Štiri leta je bil v Bruslju diplomat, tako da pozna način dela v Evropskem parlamentu, nasploh je Peter Golob večji del poklicne poti prehodil v diplomaciji. Delal pa je tudi v potrošniški organizaciji, kjer je kot pravnik svetoval članom, izkušnje ima z zastopanjem strank na sodiščih.

V videu si poglejte še njegov nastop.



Nadaljevanje sledi ...



EU RAZGOVORI: Tanja Fajon in Peter Golob Izdelava oglasa: Delo Marketing<br />
 
EU RAZGOVORI: Tanja Fajon in Peter Golob Izdelava oglasa: Delo Marketing
 




Več iz rubrike