Karierni zmenek v dvigalu: Tanja Fajon (VIDEO)

Milka Bizovičar, video: Ana Strnad Hočevar

Novinarstvo, dosedanje delo v Evropskem parlamentu ter težka osebna preizkušnja so izkušnje, zaradi katerih je Tanja Fajon po njenem mnenju idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Tanjo Fajon, kandidatko za poslanko v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Novinarstvu in politiki je skupno, da zahtevata znanje komuniciranja z ljudmi. »Novinarska izkušnja mi je v politiki zelo pomagala,« je poudarila Tanja Fajon in med svojimi prednostmi izpostavila tudi njen značaj, radovednost, željo po novem znanju. Zanimajo jo zgodbe ljudi, zlasti tistih, ki so bolj odrinjeni. Izkušnja z boleznijo ji je dala drugačen pogled na življenje. Pravi, da je njeno poslanstvo narediti, kar lahko, da je svet lepši in boljši za vse ljudi.

V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...

O zaposlitvenem razgovoru

V uredništvu Sveta kapitala smo v okviru rubrike Kariera in delo kandidate za evropske poslance postavili pred poseben izziv. Ne da bi vedeli, kaj jih čaka, se je na povabilo odzvalo 13 od 15 predstavnikov političnih strank, praviloma nosilcev list. Zanje smo organizirali zaposlitveni razgovor.

Da so bila vprašanja strokovna, so nam jih pripravili v kadrovskem podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Razgovor smo začinili še s hitrim kariernim zmenkom v dvigalu (elevator pitch), ki velja za enega najprepričljivejših orodij za predstavitev samega sebe. Za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se z njim v dvigalu ujame direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima odločevalsko moč v tem podjetju. Pomeni, da ima kandidat nekaj deset sekund časa, da s svojim predstavitvenim govorom pritegne poslušalčevo zanimanje, da ga bo povabil na daljši pogovor.

Vsak delovni dan do 17. maja bomo na naši spletni strani objavili video posnetka kariernih zmenkov v dvigalu z dvema kandidatoma za evropsko poslanko/poslanca. Zvrstili se bodo po abecednem vrstnem redu. V petek, 17. maja pa bomo njihove odgovore na vsa vprašanja objavili v časopisu, v Svetu kapitala, v rubriki Kariera in delo.


image
EU razgovori: Tanja Fajon in Peter Golob Izdelava oglasa: Delo Marketing


Več iz rubrike