Karierni zmenek v dvigalu: Ljudmila Novak (VIDEO)

Dolgoletne izkušnje v politiki, in to od lokalne do evropske ravni, ter vodstvene izkušnje in delo v mednarodnih institucijah – to po besedah Ljudmile Novak zagotavlja, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.
Fotografija: Ljudmila Novak
Odpri galerijo
Ljudmila Novak

Ljudmilo Novak, kandidatko za poslanko v Evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

V politiko je vstopila na lokalni ravni, kot županja občine Moravče, nato je na prvih volitvah za evropski parlament dobila dovolj podpore, da je v Bruslju že zastopala Slovenijo. Zdaj je poslanka v državnem zboru, ima precej vodstvenih izkušenj. Predseduje komisiji za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu in parlamentarni skupini prijateljstva z Avstrijo.

V videu si oglejte še njen nastop.


Nadaljevanje sledi ...


EU RAZGOVORI: Angelika Mlinar in Ljudmila Novak Izdelava oglasa: Delo Marketing
EU RAZGOVORI: Angelika Mlinar in Ljudmila Novak Izdelava oglasa: Delo Marketing
Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: