Kandidati za evropske poslance na razgovoru za zaposlitev

V uredništvu Sveta kapitala smo si rekli: izvoljeni kandidati za evropske poslance bodo dobili zaposlitev za določen čas. Vsakdo, ki se poteguje za delovno mesto, pa mora opraviti tudi zaposlitveni razgovor. Tako smo potencialne evropske poslance, iz vsake stranke po enega, povabili na pogovor.
Fotografija: Danes tudi v Svetu kapitala objavljamo vse odogovore z zaposlitvenega razgovora. Ker vam privoščimo dobro branje.
Odpri galerijo
Danes tudi v Svetu kapitala objavljamo vse odogovore z zaposlitvenega razgovora. Ker vam privoščimo dobro branje.

Nismo pa jim povedali, kaj jih čaka. Da so prišli na nekoliko prirejen razgovor za službo, so izvedeli le nekaj minut, preden smo jim zastavili vprašanja.

Najprej smo jih povabili v dvigalo stolpnice in med vožnjo – trajala je dobrih 30 sekund – so morali izpostaviti izkušnje, zaradi katerih menijo, da so idealni kandidati za poslance v Evropskem parlamentu. To je vprašanje, ki ga kadroviki praviloma zastavljajo kandidatom na razgovoru, ko se prijavijo na prosta delovna mesta.

Tudi to, da smo ga zastavili v dvigalu, ni naključje. S tem smo posnemali hitri karierni zmenek v dvigalu. Tako imenovani elevator pitch sicer velja za enega najprepričljivejših orodij za predstavitev samega sebe, ki traja od nekaj deset sekund do nekaj minut. Na primer, za posameznika, ki si želi delati v nekem podjetju, je neprecenljivo, če se v dvigalu z njim »ujame« direktor, kadrovik ali pa nekdo drug, ki ima moč odločanja v tem podjetju. Dokler ne stopi iz dvigala, mora hočeš nočeš poslušati, kaj govori oseba poleg njega. Strokovnjaki za iskanje kadrov poudarjajo, da bi moral vsakdo imeti pripravljen takšen govor.

Druga vprašanja smo kandidatom za evropske poslance postavili v bolj mirnem okolju. Poskrbeli smo, da so bila strokovna, saj so nam jih pripravili v podjetju, ki je specializirano za iskanje kadrov za višje položaje. Skrajšane odgovore kandidatov objavljamo tu, po abecednem vrstnem redu, na spletni strani svetkapitala.delo.si/kariera pa si lahko tudi ogledate, kako so se znašli. Tudi v dvigalu.Več iz rubrike

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

kariera

Prva izmed petih, ki je svoje bogastvo ustvarila iz nič

Kot 38-letnica je bila ena najmlajših ljudi na Forbsovem seznamu milijarderjev in edina Britanka.

Komentarji: