Karierni zmenek v dvigalu: Irena Joveva (VIDEO)

Ključne, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko, so njene življenjske izkušnje, pravi Irena Joveva. To sta življenje na večkulturnih Jesenicah in sposobnost sodelovanja ne glede na razlike.
Fotografija: Irena Joveva
Odpri galerijo
Irena Joveva

Ireno Jovevo, kandidatko za poslanko v Evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Ima osem let delovnih izkušenj, toliko časa je delala kot novinarka. A ključne so življenjske izkušnje, pravi. Spoštuje različnost, česar se je naučila v domačem okolju – vzgojena je bila z makedonsko-slovensko kulturo – in ker prijaha z Jesenic, iz prve roke ve, kako je živeti z različnimi kulturami. Kot pravi, je v prvi vrsti Slovenka, spoštuje pa vse drugačnosti in razlike.
 
V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...EU RAZGOVORI: Irena Joveva in Tomaž Krajnc Izdelava oglasa: Delo Marketing
EU RAZGOVORI: Irena Joveva in Tomaž Krajnc Izdelava oglasa: Delo Marketing
Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: