Karierni zmenek v dvigalu: Bernard Brščič (VIDEO)

Funkcije v akademski sferi ter v kabinetu predsednika vlade, znanje tujih jezikov in dva magisterija po besedah Bernarda Brščiča zagotavljajo, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.
Fotografija: Bernard Brščič
Odpri galerijo
Bernard Brščič

Bernarda Brščiča, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Magister ekonomskih ved in filozofije med kompetencami našteva, da je delal na ekonomski fakulteti, bile je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, zdaj deluje v gospodarstvu. Aktivno govori angleško in nemško, kot pravi, ima socialne kompetence, ki zadoščajo za opravljanje funkcije evropskega poslanca, tudi starostno je še dovolj mladosten za ta karierni korak.

V videu si poglejte še njegov nastop.Nadaljevanje sledi ...EU razgovori, začnemo s kariernimi zmenki v dvigalu. Oglas: Delo Marketing
EU razgovori, začnemo s kariernimi zmenki v dvigalu. Oglas: Delo Marketing
Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: