finance

Računovodski in davčni vidiki kriptovalut

Blockchain Think Tank Slovenija (BTT) vabi na dogodek Računovodski in davčni vidiki kriptovalut, ki bo potekal v četrtek 28. januarja 2021 ob 17. uri na Zoom platformi.

Računovodski in davčni vidiki kriptovalut

Blockchain Think Tank Slovenija (BTT) vabi na dogodek Računovodski in davčni vidiki kriptovalut, ki bo potekal v četrtek 28. januarja 2021 ob 17. uri na Zoom platformi.

finance

Bitcoin poneslo navzgor; predsednica ECB poziva h globalni regulaciji

Bitcoin se ponovno giblje pri 40.000 dolarjih. Predsednica ECB meni, da je potrebna večja ureditev vodilne kriptovalute. Poziva h globalni regulaciji.

finance

Zoom gre (znova) na borzo

Ponudnik videokonferenčnih klicev Zoom se znova podaja na borzo. Trgu bo ponudil več kot 4 milijone novih delnic, s katerimi želi zbrati 1,5 milijarde dolarjev.

finance

Drastičen padec cen na trgu kriptovalut

Cena najstarejše in najbolj znane kriptovalute bitcoin je v ponedeljek na trgovalni platformi Bitstamp padla na 34.057 dolarjev in s tem povečala izgubo ob koncu tedna.

finance

Kitajska mogotca v enem dnevu bogatejša za dobrih 12 milijard dolarjev

Novookronani najbogatejši Kitajec je svojemu bogastvu samo v enem dnevu dodal 5,4 milijarde dolarjev. Njegov kolega, nekdanji Googlov inženir, pa 7,2 milijarde dolarjev.

finance

Plemenite kovine iz sijajnega v bleščeče leto

Po sijajnem letu za plemenite kovine, bi se nekatere letos lahko zasvetile še bolj, napovedujejo analitiki.

finance

Na Češkem nastala posebna covidna valuta; bitcoin že nad 40.000 dolarji

Češko mesto bo kmalu zagnalo svojo covidno valuto, s katero želi pomagati lokalnim podjetjem. Medtem je vrednost globalnega trga kriptovalut presegla tisoč milijard dolarjev.

finance

Najugodnejši stanovanjski kredit

Ko se odločate za stanovanjski kredit, se srečate s številnimi novimi izrazi. Poznavanje njihovega pomena omogoča lažji sprejem prave odločitve.

finance

Vse več podjetnikov v likvidnostnih težavah

Število podjetnikov, ki se soočajo z likvidnostnimi težavami zaradi epidemije covida-19, se je od avgusta do novembra lani povzpelo z 69 na 77 odstotkov, kaže najnovejša raziskava Mastercarda.

finance

Komentar: Največje tveganje v 2021 je cepivo

Prišlo je leto 2021. Tokrat je vse drugače. Res?

finance

Občutna podražitev nafte

Cena nafte je po lanskem marcu, zaradi posledic pandemije strmoglavila. Temu so sledila nesoglasja med državami, bogatimi z nafto, kar je še dodatno zamajalo naftne trge. Cene se zdaj pobirajo.

finance

Če boste prihranke želeli imeti na banki, ji bo treba plačati

NLB bo z aprilom uvedla nadomestilo za visoka stanja na osebnih računih in paketih, varčevalnih računih, postopnih varčevanjih in depozitih. Nadomestilo ali ležarina bo znašala 0,04 odstotka mesečno.

finance

Kaj se dogaja v Nemčiji?

V Nemčiji se gospodarska klima in zaupanje v prihodnost izboljšuje, kljub ostrim ukrepom in negotovosti na trgu dela, piše münchenski Ifo.

finance

Bikovsko rohnenje na svetovnih borzah

Večina svetovnih borz je trgovanje prvi dan po novem letu začela pozitivno. Vlagatelji so optimistični glede cepiva proti covidu-19 in zajezitvi pandemije.

finance

Ameriški dolar tone vse globje, juan in evro na obzorju

Ob ameriških rekordno nizkih obrestnih merah, ogromnem ameriškem primanjkljaju in ponovni krepitvi globalne trgovine, je dolar ob vstopu v novo leto, še bolj oslabel – potem ko je lani izgubil …

finance

Velik preobrat na trgu kriptovalut

Druga največja kriptovaluta ether je v zadnjih 24 urah zabeležila več kot 33 odstotno rast in prebila psihološko mejo 1000 dolarjev za ether.

finance

Zlato se vse bolj sveti – napoved za 2021

Zlato že dve leti beleži trendno rast. Kakšne so napovedi za leto 2021?

finance

Bitcoin pognalo nad novo psihološko mejo

Cena bitcoina je 2. januarja 2021 presegla nov mejnik – 30.000 ameriških dolarjev.