Članki, ki so vas na Svetu kapitala letos najbolj pritegnili

Ob koncu leta smo se odločili, da pripravimo pregled naših člankov, ki ste jim bralci letos posvetili največ pozornosti.
Fotografija: Foto: Eva Blanco/GettyImages
Odpri galerijo
Foto: Eva Blanco/GettyImages

Le še nekaj dni nas loči do novega leta, mi pa smo se odločili, da naredimo kratek pregled člankov, ki ste jim v letošnjem letu posvetili največ pozornosti. Za vsak mesec v letu smo izpostavili en članek, ki je požel največjo branost.

Januar

Pandemija nas je v teh dveh letih, odkar smo se z njo srečali, zelo pretresla. Bill Gates je v zvezi z njo že večkrat podal take in drugačne ugotovitve in napovedi. Članek, v katerem je Gates napovedal, da nas sicer čaka še nekaj hujšega od nje, je v prvem mesecu leta pritegnil največ vaše pozornosti.

image_alt
Bill Gates: Čaka nas še nekaj hujšega od pandemije covida-19

Februar

V teh nepredvidljivih in velikokrat neprijetnih razmerah, ko je postalo delo od doma stalnica večine, so se številni poigravali z idejo, da bi spakirali kovčke in odšli; na krajši potep ali pa kar za vedno. Številna italijanska mesta se srečujejo z odhajanjem prebivalstva, zato so podala nekatere mamljive ponudbe, da bi prepričala ljudi, da se preselijo vanje in oživijo gospodarstvo.

image_alt
Nepremičnine 'na ključ' pri sosedih že za 7500 evrov

Marec

Redno spremljamo, kaj se dogaja na trgu kriptovalut, in tovrstne vsebine vas velikokrat pritegnejo. Za vas smo povzeli poročilo kripto borze Crypto.com, ki se je osredotočala na to, koliko ljudi jih že uporablja in med katerimi generacijami so te najbolj priljubljene.

image_alt
Kaj se dogaja na trgu kriptovalut?

April

Veliko pozornosti je poželo odprtje novega letovišča Hilton na Hrvaškem v osrčju Kvarnerskega zaliva. Ta namreč ponuja kar 132 sob in apartmajev s pogledom na morje ter 62 vil in apartmajev, luksuz pa je viden na vsakem koraku.

image_alt
Odpira se novo letovišče Hilton na Hrvaškem (FOTO)

Maj

Znanstveniki so spomladi predstavili poseben mikročip, ki ga je pod kožo mogoče vstaviti z injekcijo. Ta naj bi imel številne pozitivne učinke na človekovo zdravje.

image_alt
Znanstveniki predstavili podkožni mikročip, ki ga vsadijo z injekcijo

Junij

Vse, kar se dogaja z nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, je deležno precejšnje medijske pozornosti. Junija smo poročali o dolgovih, v katerih se je zaradi pandemije znašel Trump, in bil zato prisiljen tudi v prodajo nekaterih svojih nepremičnin.

image_alt
Trump zaradi milijardnega dolga prodaja svoj luksuz

Julij

Zaradi hitrega staranja prebivalstva je zagotavljanje dostojnih pokojnin po upokojitvi čedalje večja težava. Tako je smiselno, da se na tretje življenjsko obdobje pripravljamo že veliko prej in poskrbimo za prihranke, ki nam bodo zagotavljali lažje življenje po odhodu iz delovnega okolja.

image_alt
Koliko denarja je dovolj za dostojno pokojnino?

Avgust

Hrvaška je čez poletje priljubljena počitniška destinacija številnih Slovencev. Turisti so pogosta tarča številnih nepridipravov, zato smo avgusta poročali o turistični prevari na Hrvaškem, ki je bila takrat aktualna, in s tem pritegnili veliko vaše pozornosti.

image_alt
Na Hrvaškem nova turistična prevara

September

Dvorec The One, ki se razprostira na 10.000 kvadratnih metrih v Bel Airu, si je prislužil naziv največjega in najdražjega bivališča. Je v lasti bivšega filmskega producenta in razvijalca nepremičnin Nila Niamija. Ko se je objekt znašel v stečajnem postopku, je bil ta deležen obsežne medijske pozornosti.

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Oktober

Umetna inteligenca vse bolj prodira v naš vsakdan. Oktobra smo tako poročali o odprtju trgovine v Veliki Britaniji, v kateri kupci izberejo izdelke ter z njimi odidejo, brez da bi se vmes vstavili na blagajni. Tak način nakupovanja omogoča uporaba posebne tehnologije.

image_alt
Odprtje trgovin brez blagajn, v katerih kupec vzame izdelke in odide

November

Uspešni podjetniki se morajo dnevno spopadati z novimi izzivi in jih obrniti sebi v prid. Zgodbi o tem, kako je uspelo Richardu Bransonu rešiti problem kraje v podjetju, ste namenili veliko pozornosti.

image_alt
Kako je Richard Branson rešil problem kraje v podjetju

December

Raba obnovljivih virov energije je vse bolj v porastu. Veliko se govori tudi o sončnih strešnikih, ki so zmožni sončno energijo pretvoriti v električno. Poročali smo o novem konceptu sončnih celic, ki naj bi bile zmožne proizvesti precej več energije od običajne.

image_alt
Inovativne in tisočkrat močnejše sončne celice

Več iz rubrike