Za nekatere kandidate prva izkušnja z zaposlitvenim intervjujem

Ko smo kandidatom za poslance v evropskem parlamentu povedali, da jih želimo v naši rubriki predstaviti bralcem na malce drugačen način, pri čemer nismo povedali ničesar drugega, kot da bomo postavili vsem enaka vprašanja in da bo časa za odgovore deset minut, je bil odziv zelo različen.
Fotografija: Evropski parlament
Odpri galerijo
Evropski parlament

Eno elektronsko pošto s potrditvijo sodelovanja smo prejeli minuto po povabilu, brez dodatnih vprašanj, spet nekaj pa jih je izkazalo zanimanje in so si zelo vztrajno prizadevali pridobiti več informacij. 

Zdelo se je, da vsi ne verjamejo našemu prepričevanju, da se jim ni treba pripraviti na srečanje in da jim bomo zastavljali vprašanja, na katera kot kandidati za poslance gotovo ne bodo imeli težav odgovoriti.

Ko smo jim ob srečanju pojasnili, da so prišli na zaposlitveni razgovor in da so vprašanja, ki jim jih bomo zastavili, pripravili strokovnjaki, se je zdelo, da je večina to sprejela z radovednostjo, slišali pa smo tudi zamišljeni »hm«. Od nekaterih smo izvedeli, da bo to njihov prvi zaposlitveni razgovor v življenju. Na prvo delovno mesto so namreč prišli kot študenti, praktikanti, potem jih je podjetje zaposlilo, nato so dobili drugo ponudbo, kjer razgovora ni bilo, in tako naprej. Čeprav se sliši neverjetno, v resnici ni. Marsikateri zaposleni prizna, da nima sestavljenega življenjepisa, ker ga ni še nikoli potreboval.

Med odgovarjanjem na vprašanja je bilo po pričakovanjih najbolj napeto, ko so morali našteti osebne lastnosti, za katere menijo, da bi jih morali izboljšati. Kot pravijo kadroviki, imajo kandidati na splošno pogosto težave ravno pri tovrstnih vprašanjih, s katerimi se preverja tudi, ali se bodo glede na značaj lahko ustrezno vključili v ekipo. »Kaj hitro zaidejo v naštevanje svojih dobrih lastnosti,« ugotavljajo kadroviki.

Ena od kompetenc, ki jih potrebujejo poslanci za dobro opravljanje svojega dela, je komunikativnost. Za to v praksi potrebujejo tudi znanje tujih jezikov, vendar kandidatov nismo spraševali, kako vešči so jih. Sicer ni pravila, ki bi določalo, da morajo za ta položaj govoriti tuji jezik. Kot zanimivost: v Sloveniji so leta 2016 delodajalci za več kot 50 odstotkov objavljenih prostih delovnih mest v razpisanih pogojih zahtevali znanje vsaj enega tujega jezika, štiri leta prej pa za 40 odstotkov.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: