Karierni zmenek v dvigalu: Violeta Tomić (VIDEO)

Kot dolgoletna igralka ima Violeta Tomić dober vpogled v človekovo psiho, njegovo stisko, je empatična in zaradi tega je idealna kandidatka za evropsko poslanko, poudarja.
Fotografija: Violeta Tomić, kandidatka za EU poslanko Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Violeta Tomić, kandidatka za EU poslanko Foto: A. S. H.

Violeto Tomić, kandidatko za poslanko v Evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.
 
Ljudi, ki imajo sposobnost empatije, v evropski politiki manjka. Na teh mestih ne potrebujemo tehnokratov, ampak osebe, ki prihajajo iz širših množic, ki jih tudi lahko razumejo, je prepričana. V slovenskem parlamentu se je veliko ukvarjala s kmetijstvom, prehrano in predvsem s kulturo. Angažira se na področju človekovih pravic, med drugim je kot predsednica odbora za kulturo v parlamentarni skupščini Sveta Evrope glavna poročevalka za pravice oseb LGBT (lezbijke, geji, biseksualne in transspolne osebe.)
 
V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...


Igor Šoltes in Violeta Tomić Avtor: Delo Marketing
Igor Šoltes in Violeta Tomić Avtor: Delo Marketing

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: