Karierni zmenek v dvigalu: Tanja Fajon (VIDEO)

Novinarstvo, dosedanje delo v Evropskem parlamentu ter težka osebna preizkušnja so izkušnje, zaradi katerih je Tanja Fajon po njenem mnenju idealna kandidatka za evropsko poslanko.
Fotografija: Tanja Fajon
Odpri galerijo
Tanja Fajon

Tanjo Fajon, kandidatko za poslanko v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in ji prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imela, da je predstavila svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealna kandidatka za evropsko poslanko.

Novinarstvu in politiki je skupno, da zahtevata znanje komuniciranja z ljudmi. »Novinarska izkušnja mi je v politiki zelo pomagala,« je poudarila Tanja Fajon in med svojimi prednostmi izpostavila tudi njen značaj, radovednost, željo po novem znanju. Zanimajo jo zgodbe ljudi, zlasti tistih, ki so bolj odrinjeni. Izkušnja z boleznijo ji je dala drugačen pogled na življenje. Pravi, da je njeno poslanstvo narediti, kar lahko, da je svet lepši in boljši za vse ljudi.

V videu si poglejte še njen nastop.Nadaljevanje sledi ...EU razgovori: Tanja Fajon in Peter Golob Izdelava oglasa: Delo Marketing
EU razgovori: Tanja Fajon in Peter Golob Izdelava oglasa: Delo Marketing


Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: