Karierni zmenek v dvigalu: Gregor Perič (VIDEO)

Zaradi izkušenj z institucijami EU, ki jih je nabral od srednje šole do zdaj, Gregor Perič meni, da je idealen kandidat za poslanca.
Fotografija: Gregor Perič
Odpri galerijo
Gregor Perič

Gregorja Periča, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Prvič se je z institucijami EU srečal kot srednješolec, v času pred vstopom Slovenije v povezavo. Z ekipo koprske gimnazije je sodeloval v projektu regionalne RTV v Kopru, kjer so se srednješolci merili v poznavanju EU. Njegova ekipa se je uvrstila v finale, ki je bilo organizirano kot soočenje. Ima številne izkušnje z različnimi vidiki mednarodnega sodelovanja, v katerih je bila kot eden od akterjev vključena tudi EU.
 
V videu si poglejte še njegov nastop.


Nadaljevanje sledi ...


Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: