Karierni zmenek v dvigalu: Franc Bogovič (VIDEO)

»Ključno me je oblikovalo 16 let podjetništva, tako da vem, kako težko je denar tudi zaslužiti in ga ne samo trošiti,« je Franc Bogovič navedel enega od razlogov, zaradi katerih meni, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.
Fotografija: Franc Bogovič
Odpri galerijo
Franc Bogovič

Franca Bogoviča, kandidata za poslanca v evropskem parlamentu, smo povabili na zaposlitveni razgovor in mu prvo vprašanje zastavili že v dvigalu (elevator pitch). Približno 30 sekund časa je imel, da je predstavil svoje izkušnje, in to ne samo delovne, zaradi katerih ocenjuje, da je idealni kandidat za evropskega poslanca.

Pomembne se mu zdijo tudi podjetniške izkušnje, izpostavil je delo na položajih od predsednika krajevne skupnosti in župana do poslanca ter ministra in poslanca v evropskem parlamentu. »Tam ni enostavno dobiti kroga somišljenikov, na katere lahko računaš pri velikih odločitvah,« je dejal in dodal, da mu je uspelo dobiti podporo za projekt pametne vasi – v proračunu za naslednjo finančno perspektivo bo pet odstotkov denarja namenjenega za reševanje problemov na podeželju.

V videu si poglejte še njegov nastop.

Nadaljevanje sledi ...EU razgovori, začnemo s kariernimi zmenki v dvigalu. Oglas: Delo Marketing
EU razgovori, začnemo s kariernimi zmenki v dvigalu. Oglas: Delo Marketing


Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: