EU razgovor z Gregorjem Peričem (VIDEO)

V uredništvu Sveta kapitala smo si rekli: izvoljeni kandidati za evropske poslance bodo dobili zaposlitev za določen čas. Vsakdo, ki se poteguje za delovno mesto, pa mora opraviti tudi zaposlitveni razgovor. Kako se je izkazal Gregor Perič, preverite v nadaljevanju.
Fotografija: Gregor Perič Foto: V. V.
Odpri galerijo
Gregor Perič Foto: V. V.


Gregor Perič Foto: A. S. H.
Gregor Perič Foto: A. S. H.


Karierni zmenek v dvigalu z Gregorjem Peričem si lahko pogledate TUKAJ.

 

Kateri je vaš največji dosedanji uspeh/dosežek?


Moj največji uspeh je, da sem zadovoljen s tem, kar sem do sedaj dosegel. Ne gre toliko za konkretne dosežke, funkcije, službe, ampak za zadovoljstvo s samim seboj, z doslej prehojeno potjo.
 

Opišite tri lastnosti, ki jih občudujete pri drugih ljudeh, pa jih sami nimate.


To, da se znajo v čisto vsaki situaciji znajti. Tu imam rezerve in se lahko še veliko naučim. K svojemu znanju bi dodal še kakšen tuji jezik in tretje, še več strasti do potovanj, do odkrivanja novega.
 

Opredelite, kaj pomeni odlično delo na vašem področju.


Delo poslanca je kompleksno, ker moraš pokrivati lokalno, nacionalno in evropsko raven in nobene ne smeš zanemarjati. Iz izkušenj v nacionalnem parlamentu vidim, koliko je interesov, kako je vse prepleteno in koliko je dela, ki ga pred kamerami ni videti, da nekaj dosežeš, da si pri nečem uspešen. Tu vidim največji izziv.
 

Naštejte pet razlogov, zakaj vas zanima delo evropskega poslanca, in navedite, kje vidite svoj doprinos k blaginji Slovenije.


Danes je treba govoriti predvsem o svobodi, in to v zelo širokem smislu. Od svobode medijev in ustvarjanja do gospodarske pobude ... Drugo je okolje in tretje področje varnosti. Vzpostaviti je treba pravo, delujoče ravnotežje med svobodo in varnostjo. Evropa, EU, naša družba v zelo pomembnem delu temelji na liberalnih vrednotah, to je treba čuvati. Izpostavim naj še občutek za socialno pravičnost, ravnotežje v družbi, da imajo vsi nekaj od našega družbenega napredka.
 

Če bi imeli čez en teden nagovor pred Evropskim parlamentom – o kateri problematiki bi govorili in katere rešitve bi predlagali?


Izpostavil bi vlogo EU v regiji in globalno, ki se je ne zavedamo dovolj. Na stvari gledamo parcialno, s stališča posamezne države članice, ne vidimo pa prednosti, ki jih ta skupnost daje. Mesto Slovenije kot majhne države je v močni EU, ki se uspešno odziva na impulze od zunaj.
 

Izpostavite tri trenutno najbolj pereče izzive v politiki Evropske unije in predlagajte rešitev za vsaj enega izmed njih.


Zagotovo okoljski, varnostni in izpostavil bi še vrednote. Nekateri zastavljajo vrednote EU za svoje partikularne interese. Ne brigajo se za posledice, če bi nekaj razpadlo oziroma ne bi več delovalo – ti ogrožajo našo prihodnost.Več iz rubrike