Manja Toplak bo vodila Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji    

A. S. H.
Manja Toplak vodja pisarne EU v Sloveniji Foto: Jože Suhadolnik/Delo

S 1. septembrom je bila Manja Toplak imenovana za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Ob imenovanju je dosedanja vršilka dolžnosti Pisarne povedala, da bodo še posebno pozornost namenjali mladim. Verjame, da prav z njihovim neposrednim vključevanjem v aktivnosti Evropskega parlamenta lahko navdušijo ljudi za aktivno državljanstvo, ki je po njenem mnenju temelj demokratičnega razvoja. A zagotovila je še, da se bodo dalje posvečali tudi drugim družbenim skupinam in še naprej delovali povezovalno. »Naše ključno sporočilo ostaja, da Evropo gradimo skupaj, še naprej bomo povezovali širok nabor družbenih akterjev, od evropskih poslancev in podpornikov kampanje skupajsmo.eu, do predstavnikov državnih in lokalnih oblasti ter različnih interesnih skupin in državljanov.« S tem ciljem bo Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji še naprej pripravljala dogodke in obveščala javnost o dejavnostih Evropskega parlamenta ter nudila podporo evropskim poslankam in poslancem pri njihovem delu. 
Manja Toplak, ki je od marca 2018 opravljala naloge vršilke dolžnosti vodje Pisarne, ima z delom v evropskih institucijah več kot 17 let izkušenj. V Evropskem parlamentu je zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji. Diplomirala je na področju jezikovnih študij na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu pa je zaključila magistrski študij evropskih ved.

V sporočilu za medije je še posebej izpostavila uspešno delo med kampanjo za spodbujanje povečanja udeležbe na majskih volitvah v Evropski parlament: »Na slovenski in evropski ravni smo oblikovali skupnost, ki podpira evropsko idejo in se zaveda, da nas sodelovanje v Evropski uniji krepi in povezuje. Razvoj te skupnosti, ki želi soustvarjati evropsko prihodnost, ostaja ključna prednostna naloga naše pisarne tudi vnaprej, obenem z njo pa tudi širjenje zavedanja o pomenu EU za vsakogar izmed nas. Le tako lahko skupaj zagotovimo, da se bo Unija še naprej razvijala v skladu z interesi in željami njenih državljanov.«

Se spomnite, kako smo tudi v Svetu kapitala na zaposlitveni razgovor povabili kandidatke in kandidate za evropske poslance? Pripravili smo jim tudi  karierni zmenek v dvigalu.

Več iz rubrike