Najbolj luksuzne restavracije na svetu
Katere so po mnenju gurmanov najbolj luksuzne restavracije na svetu?
Odpri galerijo
Obisk restavracij z Michelinovimi zvezdicami, podvodnih restavracij in ostalih luksuznih restavracij lahko predstavlja izjemno doživetje, saj te ponujajo pravo poslastico za oči in brbončice. Kuharski mojstri s kulinaričnimi spretnostmi poskrbijo, da se vsak okus vtisne v spomin in to, da je bilo treba za večerjo odšteti nekoliko več denarja, je hitro pozabljeno.
Luxury Columnist je sestavil seznam najbolj luksuznih restavracij na svetu.
Priznani francoski kuhar Guy Savoy ima v lasti več restavracij, med drugim Atelier Maître Albert in Le Chiberta v Parizu. Njegova vodilna restavracija Guy Savoy se nahaja v Parizu in ima tri Michelinove zvezdice.
Restavracija Guy Savoy v ZDA v Cezarjevi palači ponuja številne njegove jedi, ki so zelo znane. Restavracija s čudovitim pogledom na repliko Eifflovega stolpa v Las Vegasu se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama.
Gostje lahko uživajo v artičokini juhi s črnimi tartufi in parmezanom ali v znameniti čokoladni sladici.
Na Maldivih, pet metrov pod Indijskim oceanom, se nahaja prva podvodna restavracija na svetu. S čudovitim razgledom na koralni vrt je Ithaa res edinstvena restavracija.
Kulinarika združuje zahodne vplive z lokalnimi okusi. Gostje uživajo v fuzijskih jedeh, kot so miso in tartufi, marinirana črna trska in maldivski hrustljavi tortelini iz jastoga.
Bob Bob Ricard je glamurozna restavracija z znanim gumbom »press for champagne« v Sohu v Londonu. Njena notranjost je opremljena po navdihu Art Deco studia David Collins. Restavracija je dobila ime po lastniku Leonidu Shutovu z vzdevkom Bob.
Edina restavracija z licenco Château d’Yquem za serviranje vina v kozarcih vsako leto proda 25.000 steklenic šampanjca. Kozarec šampanjca je na voljo že za 10,5 evra.
Restavracija proda več kaviarja kot katerakoli druga britanska restavracija. Ima rusko-britanski meni, ki ga nadzira glavni kuhar Tom Peters. V ponudbi so jedi, kot sta Turbot Coulibiac in Beef Wellington.
Alain Ducasse, znan po svoji sodobni francoski kuhinji, je bil prvi kuhar, ki je imel v lasti restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami v treh različnih mestih; v Parizu, Londonu in Monaku.
Le Louis XV je ena najbolj ekskluzivnih restavracij na svetu z jedilnico, okrašeno z mitološkimi freskami. Ena izmed najbolj priljubljenih jedi, ki jo ponuja, je značilna sladica rum baba, ki jo postrežejo pod srebrnim pokrovom.
Nagrajena restavracija kuharja Thomasa Kellerja, The French Laundry, se nahaja v osrčju doline Napa. Kamnita stavba, v kateri se je prej nahajala pralnica, je bila za potrebe restavracije pozorno modernizirana.
Kosilo v tej restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami je prav posebno kulinarično doživetje. Jedilnik odraža letne čase in se vsak dan spreminja.
Kuhar Thomas Keller je edini kuhar, rojen v Ameriki, ki ima v lasti dve restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami: The French Laundry in Per Se.
Maison Pic ni le restavracija, ampak tudi hotel s petimi zvezdicami, ki se nahaja v Franciji. Leta 1889 sta jo ustanovila Eugene in Sophie Pic. Njihova potomka, kuharica Anne-Sophie Pic, je prva ženska francoska kuharica, ki je dobila tri Michelinove zvezdice. Deset-hodni meni ponuja več senzorično izkušnjo za razvajanje vseh čutov.
Druga restavracija Thomasa Kellerja na tem seznamu, ki ima tri Michelinove zvezdice, je dobro obiskana že 17 let. V ponudbi sta dva degustacijska menija; devet-hodni degustacijski meni a la chef in devet-hodni zelenjavni degustacijski meni. Posebnost menijev je, da se skozi obrok nobena sestavina ne ponovi.
Zaradi osrednje lokacije v New Yorku je Per Se priljubljena restavracija tudi za organizacijo poslovnih dogodkov.
Ta švicarska restavracija se nahaja v nekdanji mestni hiši. Znana je po elegantni in sezonski kuhinji. Kuhar Franck Giovannini je prejemnik treh Michelinovih zvezdic za kuhanje, uporablja pa samo sveže in lokalno pridelane sestavine.
Ponujajo jedi, kot je ostriž z jezera Leman s hrustljavim koromačem ali zamrznjene kandirane jagode Cléry.
Restavracija s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki se nahaja v New Yorku, je ime dobila po lastniku, kuharju Masayoshiju Takayami (z vzdevkom Masa). Specializirana je za suši, govedino wagyu in drugo japonsko hrano. Na voljo je 26 sedežev, ki so rezervirani tudi tedne vnaprej.
Masa je znana po meniju »omakase«, kar pomeni, da gostom jedi, ki jih bodo pojedli, izbere kuhar. Za popolnejšo izkušnjo so v restavraciji zabeležene želje obiskovalcev in vse jedi, ki jih še niso poskusili.
Po mnenju nekaterih gurmanov je Eleven Madison Park ena izmed najboljših restavracij na svetu. Jedilnica, opremljena v slogu Art Deco, nudi pogled na enega najlepših parkov v New Yorku.
Med pandemijo covida-19 so se v restavraciji odločili, da preidejo na rastlinski meni brez živalskih proizvodov. Vsaka jed je narejena iz zelenjave, sadja, žit, stročnic ali gob. V restavraciji na novo opremljajo luksuzno jedilnico, ki bo služila v dobrodelne namene. Od vsake večerje bodo namreč revežem podarili pet obrokov.
Luxury Columnist je sestavil seznam najbolj luksuznih restavracij na svetu.
Restavracija Guy Savoy
Priznani francoski kuhar Guy Savoy ima v lasti več restavracij, med drugim Atelier Maître Albert in Le Chiberta v Parizu. Njegova vodilna restavracija Guy Savoy se nahaja v Parizu in ima tri Michelinove zvezdice.
Restavracija Guy Savoy v ZDA v Cezarjevi palači ponuja številne njegove jedi, ki so zelo znane. Restavracija s čudovitim pogledom na repliko Eifflovega stolpa v Las Vegasu se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama.
Gostje lahko uživajo v artičokini juhi s črnimi tartufi in parmezanom ali v znameniti čokoladni sladici.
Podvodna restavracija Ithaa
Na Maldivih, pet metrov pod Indijskim oceanom, se nahaja prva podvodna restavracija na svetu. S čudovitim razgledom na koralni vrt je Ithaa res edinstvena restavracija.
Kulinarika združuje zahodne vplive z lokalnimi okusi. Gostje uživajo v fuzijskih jedeh, kot so miso in tartufi, marinirana črna trska in maldivski hrustljavi tortelini iz jastoga.
Bob Bob Ricard
Bob Bob Ricard je glamurozna restavracija z znanim gumbom »press for champagne« v Sohu v Londonu. Njena notranjost je opremljena po navdihu Art Deco studia David Collins. Restavracija je dobila ime po lastniku Leonidu Shutovu z vzdevkom Bob.
Edina restavracija z licenco Château d’Yquem za serviranje vina v kozarcih vsako leto proda 25.000 steklenic šampanjca. Kozarec šampanjca je na voljo že za 10,5 evra.
Restavracija proda več kaviarja kot katerakoli druga britanska restavracija. Ima rusko-britanski meni, ki ga nadzira glavni kuhar Tom Peters. V ponudbi so jedi, kot sta Turbot Coulibiac in Beef Wellington.
Le Louis XV-Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris
Alain Ducasse, znan po svoji sodobni francoski kuhinji, je bil prvi kuhar, ki je imel v lasti restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami v treh različnih mestih; v Parizu, Londonu in Monaku.
Le Louis XV je ena najbolj ekskluzivnih restavracij na svetu z jedilnico, okrašeno z mitološkimi freskami. Ena izmed najbolj priljubljenih jedi, ki jo ponuja, je značilna sladica rum baba, ki jo postrežejo pod srebrnim pokrovom.
The French Laundry
Nagrajena restavracija kuharja Thomasa Kellerja, The French Laundry, se nahaja v osrčju doline Napa. Kamnita stavba, v kateri se je prej nahajala pralnica, je bila za potrebe restavracije pozorno modernizirana.
Kosilo v tej restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami je prav posebno kulinarično doživetje. Jedilnik odraža letne čase in se vsak dan spreminja.
Kuhar Thomas Keller je edini kuhar, rojen v Ameriki, ki ima v lasti dve restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami: The French Laundry in Per Se.
Maison Pic
Maison Pic ni le restavracija, ampak tudi hotel s petimi zvezdicami, ki se nahaja v Franciji. Leta 1889 sta jo ustanovila Eugene in Sophie Pic. Njihova potomka, kuharica Anne-Sophie Pic, je prva ženska francoska kuharica, ki je dobila tri Michelinove zvezdice. Deset-hodni meni ponuja več senzorično izkušnjo za razvajanje vseh čutov.
Per Se
Druga restavracija Thomasa Kellerja na tem seznamu, ki ima tri Michelinove zvezdice, je dobro obiskana že 17 let. V ponudbi sta dva degustacijska menija; devet-hodni degustacijski meni a la chef in devet-hodni zelenjavni degustacijski meni. Posebnost menijev je, da se skozi obrok nobena sestavina ne ponovi.
Zaradi osrednje lokacije v New Yorku je Per Se priljubljena restavracija tudi za organizacijo poslovnih dogodkov.
Restavracija de l’Hôtel de Ville de Crissier
Ta švicarska restavracija se nahaja v nekdanji mestni hiši. Znana je po elegantni in sezonski kuhinji. Kuhar Franck Giovannini je prejemnik treh Michelinovih zvezdic za kuhanje, uporablja pa samo sveže in lokalno pridelane sestavine.
Ponujajo jedi, kot je ostriž z jezera Leman s hrustljavim koromačem ali zamrznjene kandirane jagode Cléry.
Masa
Restavracija s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki se nahaja v New Yorku, je ime dobila po lastniku, kuharju Masayoshiju Takayami (z vzdevkom Masa). Specializirana je za suši, govedino wagyu in drugo japonsko hrano. Na voljo je 26 sedežev, ki so rezervirani tudi tedne vnaprej.
Masa je znana po meniju »omakase«, kar pomeni, da gostom jedi, ki jih bodo pojedli, izbere kuhar. Za popolnejšo izkušnjo so v restavraciji zabeležene želje obiskovalcev in vse jedi, ki jih še niso poskusili.
Eleven Madison Park
Po mnenju nekaterih gurmanov je Eleven Madison Park ena izmed najboljših restavracij na svetu. Jedilnica, opremljena v slogu Art Deco, nudi pogled na enega najlepših parkov v New Yorku.
Med pandemijo covida-19 so se v restavraciji odločili, da preidejo na rastlinski meni brez živalskih proizvodov. Vsaka jed je narejena iz zelenjave, sadja, žit, stročnic ali gob. V restavraciji na novo opremljajo luksuzno jedilnico, ki bo služila v dobrodelne namene. Od vsake večerje bodo namreč revežem podarili pet obrokov.
Več iz rubrike
Nova razkošna nepremičnina Jennifer Anniston
Zvezdnica serije Prijatelji Jennifer Anniston je nedavno kupila razkošno nepremičnino od Oprah Winfrey.
Kaj možgane ohranja aktivne in zmanjšuje tveganje za demenco?
Strokovnjaki so 11 let analizirali podatke o zdravstvenem stanju več kot 500.000 ljudi, ki ob zaposlitvi niso imeli demence.