40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Superjahta Zeffiro se odlikuje po inovativnem designu in bogato opremljeni notranjosti.
Fotografija: Zeffiro, zunanjost. Foto: ISA Yachts
Odpri galerijo
Zeffiro, zunanjost. Foto: ISA Yachts

ISA Yachts je predstavila najnovejšo pridobitev; luksuzni katamaran, katerega dolžina znaša 40 metrov in spada med superjahte. Luksuzno lepotico so poimenovali Zeffiro. Ponaša se z inovativnim designom, bogato opremljena pa je tudi njena notranjost, navajajo na spletni strani Robb Report.
 
Za oblikovanje njene razkošne notranjosti je bilo zadolženo arhitekturno podjetje Berret-Racoupeau Yacht Design, ki je je poskrbelo za velike količine svetlobe in opremljenost s sodobnim pohištvom.
 
image_alt
Elon Musk: Tesla razvija humanoidnega robota

V osrednjem delu plovila se nahaja prostoren in bogato osvetljen apartma za lastnika, ki zaseda skoraj celoten sprednji predel glavne palube. Soba je opremljena z veliko zakonsko posteljo, zasebnim salonom, garderobno omaro in mizo. Suita se preliva v pilotsko kabino, ki se razprostira na 100 kvadratnih metrih in je opremljena tudi z jacuzzijem.
Zeffiro, notranjost. Foto: ISA Yachts
Zeffiro, notranjost. Foto: ISA Yachts
 
Prostorni notranji bivalni predeli se razprostirajo na približno 200 kvadratnih metrih in se lahkotno povezujejo z zunanjim predelom. Spodnja paluba pri tem obsega štiri VIP kabine. Zanje pri ISI pravijo, da ponujajo več zasebnosti in prostora od kabin na klasičnih superjahtah. Na palubi se nahajajo tudi prostori za posadko, medtem ko je kapitanova kabina locirana na zgornji palubi.
 

Ne le lep izgled in bogata oprema, izjemne so tudi njene zmogljivosti

 
Zunanji del jahte ponuja veliko prostora za sprostitev, od koder je možno opazovati okolico in se predajati sončnim žarkom. Tukaj se nahajata tudi klub in telovadnica.
 
Superjahta se ne odlikuje le po lepem izgledu in bogati opremljenosti, ampak se ponaša tudi s svojimi zmogljivostmi. Njen dvojni trup zagotavlja gladko in varno križarjenje brez potrebe po rabi stabilizatorjev. Omogoča križarjenje po skoraj vseh globinah. Njen doseg znaša 3700 navtičnih milj, zato je z njo možno prepluti dolge razdalje.
 
Zeffiro. Foto: ISA Yachts
Zeffiro. Foto: ISA Yachts

»Odločitev za diverzifikacijo ponudbe naše blagovne znamke ISA Yachts je prišla s skrbno analizo. Želimo se uvrstiti na sam vrh trga električnih katamaranov,« je ponosno dejal izvršni direktor Giuseppe Palumbo.
 
image_alt
Odkritje: Google dokazal obstoj 'časovnih kristalov'

Superjahte so sicer dandanes med ultrabogatimi čedalje bolj priljubljene, saj jim služijo kot statusni simbol. Med sabo dostikrat tekmujejo, čigava je večja in bolj luksuzno opremljena. Če so najdaljše superjahte še pred 15 leti v dolžino merile 45 metrov, danes dosegajo že 100 metrov in več. Taka plovila so pogosto zelo luksuzno opremljena. Na njih se lahko nahajajo kinodvorane, diskoteke, lepotni saloni, telovadnice, bari, mini toplice in številna druga oprema, ki bogatašem krajša čas.
 

Več iz rubrike