Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Villa Nai 3.3 v Žmanu na Dugem otoku s svojo unikatno zunanjostjo in luksuzno notranjo opremo privablja turiste s celega sveta.
Fotografija: Nenavadno oblikovan hotel navdušuje turiste. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
Odpri galerijo
Nenavadno oblikovan hotel navdušuje turiste. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

Nov hotel, ki očara predvsem s svojo unikatno obliko in so ga odprli spomladi na Dugem otoku, zagotovo ponuja posebno doživetje. Nastanitev s petimi zvezdicami je zasnoval hrvaški arhitekt Nikola Bašić, ki je med drugim oblikoval tudi Morske orgle v Zadru; stopnice, ki uporabljajo ocean za predvajanje glasbe.
image_alt
Hrvaška: nepričakovan rekordni skok BDP

Posebnost hotela je, da je vklesan v hrib, na katerem je bil nekoč oljčni nasad. Zasnova je bila dodelana na podlagi zgodovine in oblike lokacije, pravijo poznavalci. Nepravilne stene sledijo konturi hriba, izdelane pa so iz lokalnih kamnov s tradicionalno gradbenimi tehnikami.

Zanimiva geometrijska oblika izohipse daje hotelu poseben pečat, z razkošno opremljeno notranjostjo pa ne pusti ravnodušnih niti najbolj zahtevnih gostov.
 

Dva bazena in teniško igrišče


Hotel je primeren za bivanje 16 oseb v petih razkošno opremljenih suitah in sobah ter treh nadstandardnih apartmajih. Vsaka namestitvena enota je urejena individualno, s posebno pozornostjo na kakovosti in udobju. Iz sob lahko gostje opazujejo čudovito naravo skozi velika steklena vrata.
Nadstandardna suita. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
Nadstandardna suita. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

V notranjosti hotela najdemo tudi wellness cono, spa s tretmaji na osnovi oljčnih izdelkov, notranji bazen, dve restavraciji in preddverje s cigarno sobo. Hotelski gosti se lahko razvajajo tudi v 23-metrskem zunanjem bazenu s pogledom na morje in čudovito pokrajino. Za aktivno preživljanje dopusta pa poskrbi tudi teniško igrišče.
image_alt
Družina nekdanje tenisačice Ive Majoli je v poslovnih težavah

Odprtje hotela napovedala revija Forbes


Hotel, obdan s 500 let starimi oljkami, je imel dobil po nagrajenem oljčnem olju Nai 3.3. Njegovi proizvajalci so se odločili postaviti luksuzni hotel in nadzorovali njegovo gradnjo. Hotel svojim gostom ponuja tudi zanimivo izkušnjo, saj lahko obirajo oljke in opazujejo predelavo v oljarni, izdelke pa lahko okusijo v hotelski restavraciji 3.3 in hotelskem baru.

Vila Nai 3.3 je članica vodilnih hotelov sveta, njihovo majsko odprtje pa je napovedala celo revija Forbes, ki je hotel imenovala za enega od devetih novih nastanitev za prihajajoče poletje.

Hotel je namenjen odraslim in otrokom od 12 let naprej, cene nočitev pa se razlikujejo glede na vrsto sobe in letni čas. Kdor se odloči doživeti edinstveno izkušnjo v tem luksuznem hotelu, bo za eno noč v septembru odštel 1500 evrov. V ceno je všteta 60 kvadratov velika suita z razgledom na morje z zajtrkom. Za potrebe praznovanj hotel ponuja tudi ekskluziven zakup vseh nastanitvenih enot.
Preddverje v hotelu Villa Nai 3.3. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
Preddverje v hotelu Villa Nai 3.3. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

Vrhunsko opremljeni prostori. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
Vrhunsko opremljeni prostori. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

Ena izmed hotelskih sob. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
Ena izmed hotelskih sob. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

V restavraciji postrežejo vrhunsko in kakovostno hrano. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet
V restavraciji postrežejo vrhunsko in kakovostno hrano. Foto: Posnetek zaslona/Mymodernmet

Več iz rubrike