Družina nekdanje tenisačice Ive Majoli je v poslovnih težavah

Na zagrebškem sodišču za gospodarske zadeve je bil sprožen postopek za začetek stečaja teniškega kluba Majoli.
Fotografija: Iva Majoli. Foto: Ivan Mijic / CROPIX
Odpri galerijo
Iva Majoli. Foto: Ivan Mijic / CROPIX

Zagrebško sodišče za gospodarske zadeve je sprožilo postopek za začetek stečaja teniškega kluba Majoli. Klub naj bi bil del poslovnih interesov nekdanje hrvaške teniške igralke Ive Majoli. Vodil ga je njen brat Drago Majoli, ki je bil včasih tudi njen trener. Postopek za začetek stečaja naj bi bil sprožen zaradi dolga v višini nekaj več kot 6000 evrov, poroča STA.
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Sodišče je napovedalo, da bo o začetku stečaja odločalo 12. oktobra. Odločitev o stečaju kluba sledi izbrisu krovnega družinskega podjetja Majolijevih, Teniškega centra Iva Majoli. Stečaj tega podjetja je bil sicer leta 2017 že sprožen, vendar ga je takrat preprečil znani hrvaški podjetnik Nenad Končar. Nase je namreč prevzel več kot pet milijonov evrov terjatev.

Znana teniška zvezdnica je v takratnem obdobju napovedala oživitev njenega centra, a ji to ni uspelo, saj se je ta kmalu spet znašel v težavah. Izkazalo se je, da so dolgovi Majolijeve znašali nekaj manj kot 10 milijonov evrov.

Kljub temu, da je družina z namenom poplačila dolgov prodala tudi nepremičnine centra, predvsem zemljišč v eni od elitnih zagrebških sosesk, ji s tem ni uspelo rešiti situacije.
 

Majolijeva velja za eno najboljših hrvaških teniških igralk vseh časov


Iva Majoli je sicer leta 1997 kot prva Hrvatica zmagala na turnirju velike četverice OP Francije v Parizu, zaradi česar je postala izjemno priljubljena. Nedolgo po vrhuncu teniške kariere se je Majolijeva odločila za podajanje v podjetniške vode. So se pa takrat začele vrstiti neuspešne poslovne poteze z mednarodnimi ženskimi teniškimi turnirji ter zagrebškimi restavracijami.
image_alt
Analiza potrdila: Hrvaška se sooča s krizo stoletja

Iva Majoli sicer velja za eno najboljših hrvaških teniških igralk vseh časov. Zmagala je v Parizu, na devetih turnirjih WTA, leta 1995 pa je prejela državno odlikovanje za šport Franjo Bučar. Med drugim je bila razglašena tudi za hrvaško športnico leta.

Več iz rubrike