Najbolj luksuzni vlaki na svetu

Razkošno potovanje z vlakom je lahko odličen način za obisk turističnih krajev in svetovno znanih destinacij.
Fotografija: Restavracija v Palace on Wheels. Foto: Luxurycolumnist.com
Odpri galerijo
Restavracija v Palace on Wheels. Foto: Luxurycolumnist.com

Vlak ostaja najbolj klasičen način potovanja po kopnem. Posebno doživetje nudijo luksuzni vlaki, ki razvajajo svoje potnike od začetka do konca potovanja. Razkošen slog, moderen dizajn in klasični elementi pretekle dobe poskrbijo za posebej udobno potovanje. Med uživanjem v čudovitih razgledih pa lahko potniki svoje brbončice razvajajo z odlično svetovno kulinariko. Nekateri imajo v ponudbi tudi osebnega služabnika in razvajanje v mini zdravilišču. Kateri so najbolj luksuzni vlaki?
image_alt
HUT: Hrvaška je najvarnejša turistična destinacija v Sredozemlju

1. Venice Simplon – Orient – Express


Najbolj znani luksuzni vlak na svetu vodi prestižno podjetje Belmond. Najbolj zahodno izhodišče je London, najbolj priljubljeno pa Benetke, od kjer vlak obišče Prago, Budimpešto, Dunaj, Pariz in London. Obnovljene kabine iz leta 1920 odlično prepletajo tradicionalne in sodobne značilnosti. Apartmaji Grand imajo prostorne marmorne kopalnice, brezplačni šampanjec in služabnika na voljo 24 ur na dan.
Razkošna notranjost Venice Simplon Orient Expressa. Foto: Luyurycolumnist.com
Razkošna notranjost Venice Simplon Orient Expressa. Foto: Luyurycolumnist.com

2. Easter & Oriental Express


Vlak deluje na relaciji Bangkok in Singapur, pelje pa skozi najlepše vasi, templje in čudovito pokrajino. Obarvan je, v za to regijo značilne barve, zlato in zeleno, v notranjosti pa goste čakajo klimatizirane kabine z lastno kopalnico.
 

3. Deccan Odyssey


Vlak, zasnovan kot luksuzni hotel na kolesih, ponuja neprekosljiv način za ogled nekaterih najboljših indijskih turističnih destinacij. Poleg vrhunskih zasebnih kabin ima vlak tudi savno, restavracijo, bar in poslovni center.
image_alt
Hotel Vojna zvezd z visoko ceno odpira svoja vrata

4. The Flying Scotsman


Ta parna lokomotiva je najbolj znana na svetu. Starinski parni vlak trenutno vozi od Londona do Salisburyja ali Oxforda, karte pa so vedno vnaprej razprodane. Enkrat letno se lahko z njim zapeljete tudi iz Londona do Edinburgha. Vlak nastanitve ne ponuja, lahko pa se okrepčate v prestižni jedilnici.
 

5. Golden Chariot


Prestižen vlak z 19 vagoni vozi v jugozahodni Indiji, glavna potovanja potekajo po turistično zanimivih destinacijah v Indiji, kot je Goa, Karnataka in Bangalore. Luksuzni vlak v notranjosti skriva 44 kabin, dve restavraciji, telovadnico, spa in salonski bar.
Belmond Royal Scotsman. Foto: Luxurycolumnist.com
Belmond Royal Scotsman. Foto: Luxurycolumnist.com

6. Belmond Royal Scotsman


Eden najbolj razkošnih vlakov na svetu vozi le med aprilom in oktobrom in v petih dneh prečka škotsko višavje. Obstajajo pa tudi posebni izleti, ki so načrtovani skozi vse leto in so tematsko obarvani, kot je na primer The Scotch Malt Whiskey Tour. Ob vkrcanju na vlak vas čaka rdeča preproga, jedilni vagon iz mahagonija, in spa.
image_alt
Evropska mesta, ki so kot nalašč za poletni oddih

7. Golden Eagle Trans Siberian Express


Edinstven sibirski vlak vas bo razvajal od začetka do konca potovanja. Panoramski razgled ob zvokih klasičnih mojstrovin pianista je le ena od prestižnih ponudb. Potniki lahko izbirajo med tremi vrstami kabin: srebrna, zlata in ekskluzivna, vse pa vključujejo zasebno kopalnico, garderobno omaro in sef. Moderno opremljeni bar in restavracija uživanje na tem luksuznem vlaku še popestrita. Najdaljši potovalni program traja dva tedna in prečka pet držav, vključuje tudi postanke v številnih ikoničnih ruskih mestih.
 

8. Maharajas Express


Večkrat nagrajen kot najbolj prestižen vlak vas lahko pelje po štirih poteh, vse izhajajo iz Delhija in vključujejo znameniti Taj Mahal. Vsak centimeter tega vlaka odraža razkošje in sijaj najbolj izpolnjenega dekorja iz Indije. Restavracije, bari, apartmaji in celo sobe so izvrstno vzdrževani. Vlak ima tudi predsedniški apartma, ki se ponaša z dnevno sobo, dvema kopalnicama in dvema spalnicama. Apartma ima osebnega služabnika, ki je na voljo 24 ur na dan.
Restavracija na prestižnem vlaku Blue Train. Foto: Luyurycolumnist.com
Restavracija na prestižnem vlaku Blue Train. Foto: Luyurycolumnist.com

9. Rocky Mountaineer


Vlak ima veličastne opazovalne vagone s stekleno kupolo, ki ponujajo razburljiv razgled na čudovito kanadsko Skalno gorovje. Za popolno doživetje so na voljo tudi opazovalni vagoni na prostem. Vlak vozi iz Vancouverja po štirih tematsko obarvanih poteh do Denverja, Jasperja ali Banffa.
image_alt
Superjahta iz karbonskih vlaken za 350 milijonov dolarjev

10. South Africa blue Train


Potovanje iz Pretorie na severozahodu do Cape Towna na jugozahodu Južne Afrike je s tem vlakom pravo doživetje in najboljši način, da si ogledate spektakularno pokrajino Južne Afrike. Med potovanjem lahko uživate v strežbi služabnika, odlični hrani in vrhunskih vinih. Dvodnevni modri vlak je splošno znan kot ena najboljših krajših izkušenj z luksuznim vlakom.

Več iz rubrike