Evropska mesta, ki so kot nalašč za poletni oddih

Nekatera evropska mesta turiste še posebej očarajo v poletnem času.
Fotografija: Praga, Foto: borchee / Getty Images
Odpri galerijo
Praga, Foto: borchee / Getty Images

Poletje večina izkoristi za krajši ali daljši oddih od šolskih, študijskih in delovnih obveznosti. Medtem ko so nekateri najbolj veseli, če lahko ta čas izkoristijo za poležavanje na plaži, si drugi želijo bolj aktivnega oddiha, ki vključuje ogled tujih mest in njihovih znamenitosti. Katera evropska mesta je najlepše obiskati poleti?
image_alt
Kako naj se milenijci pripravijo na upokojitev
 

Lizbona (Portugalska)

 
Lizbona je mesto ob reki Tejo, ki nudi številne možnosti za raziskovanje. Prevevata jo duh zgodovine in tradicionalnega portugalskega vzdušja. Lizbona se nahaja na sedmih gričih, zato je pokrajina zelo valovita in dinamična. Na razpolago so številni muzejski tramvaji in dvigala, ki turiste odpeljejo na sosednji hrib.
 

Reykjavik (Islandija)

 
Morda Reykjavik ni prvo evropsko mesto, ki bi ga izbrali za poletni oddih, vendar vas lahko preseneti s svojimi lepotami. Številni se tja odpravijo v upanju, da bodo videli severni sij. Od sredine aprila do sredine avgusta zaradi geografske lege mesta sonce skoraj ne zaide. Mesto je prepredeno s simpatičnimi sprehajalnimi potmi in lepimi razgledi.
 

Budimpešta (Madžarska)

 
Popotniki, ki jih zanima zgodovina in bi radi obiskali mesto, kjer cene niso previsoke, bodo navdušeni nad madžarsko prestolnico. Zaljubili se boste v tlakovane ulice v gotskem slogu. Restavracije v mestu ponujajo raznovrstno kulinariko in se odlikujejo po svoji kakovosti. Budimpešto sestavljata dve okrožji – Budim in Pešta, ki ju ločuje Verižni most.
S tramvajem po Lizboni, Foto: Shutterstock
S tramvajem po Lizboni, Foto: Shutterstock

London (Anglija)

 
Glavno mesto Združenega kraljestva ponuja kombinacijo sodobnosti in tradicije. Gre za eno najbolj vplivnih središč na svetu. Najbolj obiskane so naslednje znamenitosti: Westminster Abbey, London Eye, The Shard, Buckinghamska palača, Borough Market in The Tower of London.
 

Firence (Italija)

 
Firence so glavno mesto Toskane in romantično italijansko mesto, ki nudi izjemne razglede. Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji umetnosti. Sprehod po zgodovinskih tlakovanih ulicah vas bo popeljal tudi do Michelangelove skulpture Davida. V mestnih galerijah boste lahko občudovali Da Vincijevo Oznanilo in Botticellijevo Rojstvo Venere.
image_alt
Bill Gates: druženje z Jeffreyjem Epsteinom je bila napaka
 

Amsterdam (Nizozemska)

 
Amsterdam slovi po številni količini koles. Zaradi ravninskega terena države je kolo eno najprimernejših prevoznih sredstev. Ob sprehodu skozi Amsterdam lahko občudujete impresivno arhitekturo. Najbolj obiskani muzeji v mestu so Rijksmuseum, Van Gogh muzej in hiša Anne Frank.
 

Praga (Češka)

 
Praga je eno izmed mest, ki privabijo turiste s precej raznolikimi motivi. Obiščejo jo pustolovci, zaljubljeni pari in večje organizirane skupine. Praga se odlikuje po bogati zgodovini. Staro mestno jedro je polno zgodovinskih stavb, medtem ko na novem trgu prevladuje sodobna arhitektura.
 

Več iz rubrike