Ryanair uvaja nove linije

Irski letalski prevoznik Ryanair pričakuje, da bo pozimi zaslužil manj, vseeno izgube ne predvideva.
Fotografija: Po zmanjšanju omejitev se je povpraševanje zelo povečalo. Foto: Francois Lenoir/REUTERS Pictures
Odpri galerijo
Po zmanjšanju omejitev se je povpraševanje zelo povečalo. Foto: Francois Lenoir/REUTERS Pictures

Kot poroča BBC, je Michael O'Leary, izvršni direktor Ryanaira, dejal, da pričakuje hitro in močno okrevanje evropskih kratkih poletov. Pri podjetju napovedujejo, da se bodo njihove zmogljivosti v kratkem vrnile na raven pred pandemijo, ob tem pa so uvedli nove linije.
image_alt
V Las Vegasu obljubljajo zabavo na višji ravni

Novi leti na priljubljene destinacije


Irski letalski prevoznik namerava uvesti 14 novih linij z londonskih letališč, saj v naslednjih treh mesecih pričakuje več kot 10,5 milijona potnikov na mesec. Že zdaj pa je Ryanair po številu potnikov največji letalski prevoznik v Evropi.
Ryanair uvaja nove linije. Foto: Christian Hartmann/REUTERS
Ryanair uvaja nove linije. Foto: Christian Hartmann/REUTERS

Z letališča Gatwick bo po novem možno leteti v Španijo, Luton pa bo po ponujal lete na Gran Canario, v Neapelj in Grenoble. Tudi Stansted bo ponudil nove lete; med drugim v Helsinke in Stockholm, poročajo tuji mediji.

Dublinski letalski prevoznik je nove linije uvedel, da bi spodbudil zimski promet, saj pričakuje težko zimo. »Julij in avgust sta bila dobičkonosna, ker je bilo okrevanje na vrhuncu poletne sezone močno, zima pa bo gotovo težka,« meni O'Leary.
image_alt
Najbolj in najmanj pogosto poškodovani evropski avtomobili

Okrevanje ob nižjih cenah


Izvršni direktor podjetja pričakuje, da bo promet v avgustu in septembru dosegel 80 odstotkov tistega pred izbruhom pandemije covida-19, za november in december pa upajo, da se bo delež povzdignil na 90 odstotkov, poroča AFP.

»Okrevali bomo, a ob nižjih cenah. Mislim, da pozimi ne bomo veliko zaslužili, a tudi izgubili ne bomo,« je povedal prvi mož Ryanaira.

Kot poročajo tuji mediji, je O'Leary na nedavni novinarski konferenci pozval britansko vlado, naj ukine obvezno testiranje za polno cepljene potnike. Na splošno pa je do trenutnih omejitev potovanj zelo kritičen. Meni namreč, da bi lahko ljudi prepričali k potovanju z letalom, če bi umaknili semaforske sisteme, ki po njegovem mnenju ne delujejo.
image_alt
Najbolj luksuzni vlaki na svetu

Več kot osem milijard državne pomoči


Ponoven zagon potovanj v Evropi in zmanjšanje omejitev za popolnoma cepljene popotnike iz Združenega kraljestva sta povzročila ogromno povečanje povpraševanja. Posledično je tudi EasyJet napovedal, da podaljšuje svoj urnik letenja.
Tudi EasyJet podaljšuje urnik letenja. Foto: Andrew Yates/REUTERS Pictures
Tudi EasyJet podaljšuje urnik letenja. Foto: Andrew Yates/REUTERS Pictures

British Airways, ki je v lasti IAG s sedežem v Londonu, je dejal, da načrtujejo lete na kratkih razdaljah na letališču Gatwick, poročajo tuji mediji. Hkrati so v podjetju opozorili, da se soočajo z resno težavo glede stroškov plač, ki se bodo močno povečali, ko bo shema dopusta septembra končana.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Britanska vlada je ob tem dejala, da bo letalski sektor od začetka pandemije do konca septembra dobil več kot osem milijard evrov državne finančne pomoči, poročajo tuji mediji.

Več iz rubrike