V Las Vegasu obljubljajo zabavo na višji ravni

V Las Vegasu gradijo zabavišče in medijsko prizorišče s prvovrstno tehnologijo, ki prinaša naslednjo generacijo poglobljenih izkušenj.
Fotografija: Krogla bo imela LED zaslon. Foto: posnetek zaslona/Luxurylaunches
Odpri galerijo
Krogla bo imela LED zaslon. Foto: posnetek zaslona/Luxurylaunches

image_alt
Najbolj luksuzni vlaki na svetu
Ne Kitajska in ne Dubaj; tokrat največjo stavbo na svetu gradi Las Vegas. Madison Squere Garden Sphere, znan tudi kot MSG, bo prva kroglasta struktura na svetu. Krogla, vredna 1,8 milijarde dolarjev, bo za vedno spremenila obraz Las Vegasa, so navdušeni poznavalci.

Okrogla struktura bo visoka 112 metrov in široka 157,3 metra. V notranjosti bo 17.500 sedežev, ki so zasnovani tako, da dosežejo oder in tako pričarajo posebno izkušnjo.
 

Infrazvočni haptični sistem za posebno izkušnjo


Struktura bo vsebovala najvišji in najvidnejši zaslon na svetu z resolucijo 19.000 x 13.500 slikovnih pik. Sama velikost in jasnost zaslona, ki naj bi bila 100-krat jasnejša od današnjih najboljših televizorjev visoke ločljivosti, bosta poskrbela za izjemno izkušnja, obljubljajo vodje projekta.
Gradnja objekta naj bi bila končana leta 2023. Posnetek zaslona/Luxurylaunches
Gradnja objekta naj bi bila končana leta 2023. Posnetek zaslona/Luxurylaunches

Posebna izkušnja bo že sama navzočnost pred strukturo, pišejo tuji mediji. Krogla bo imela namreč skoraj 56.000 kvadratnih metrov programirane razsvetljave. Podobna izkušnja bo tudi infrazvočni haptični sistem, ki bo z oddajanjem globokih vibracij občinstvu omogočil, da začuti zvok.
image_alt
Hotel Vojna zvezd z visoko ceno odpira svoja vrata

875.000 kvadratnih metrov notranjega prostora


V prvotnem planu je bilo predvideno, da bo nova atrakcija svoja vrata odprla leta 2021, vendar je pandemija covida-19 začasno prekinila izvajanje projekta. Dela na Madison Square Garden Sphere se bližajo koncu, prva predstava pa je predvidena za leto 2023.

Gradnja prizorišča se je začela že leta 2018 z vrtanjem skoraj 600 kupov izkopa približno 84 kubičnih metrov materiala. MSG bo najverjetneje povezan z Beneškim resortom in kazinom Palazzo preko kongresnega centra Sands Expo, pišejo mediji.

Novo sodobno prizorišče oziroma več-senzorna platforma bo imela devet ravni in 875.000 kvadratnih metrov notranjega prostora. »To je edinstveno, tega še nihče ni naredil,« je navdušen Nick Tomasino, podpredsednik podjetja The Madison Square garden Company.
image_alt
Imajo ZDA novo tajno vesoljsko orožje?

Za zagotavljanje dostopa do nove atrakcije v mestu zabave je poskrbelo podjetje Las Vegas Monorail, družba, ki upravlja s skoraj 6300 kilometrov dolgim električnim tranzitnim sistemom brez emisij. Nova postaja bo zagotavljala direktno povezavo do kongresnega centra Sands Expo ter Beneškega in Palazzo resorta. Stroški gradnje nove postaje naj bi znašali med 15 in 18 milijonov dolarjev.

Več iz rubrike