mnenja

Kako ste videti pri svojem delu?

Vprašanje se zdi še posebej zanimivo v teh čudnih, korona časih. Ko veljajo določeni omejitveni predpisi, ki se jih nekateri ne držijo.

Kako ste videti pri svojem delu?

Vprašanje se zdi še posebej zanimivo v teh čudnih, korona časih. Ko veljajo določeni omejitveni predpisi, ki se jih nekateri ne držijo.

mnenja

Kje so prijazne stranke?

Zaposleni, ki delajo z strankami, opažajo vedno manj tolerance in več zaničevanja, agresivnosti, pomanjkanja bontona in nespoštovanja do zaposlenih. Pa je temu res tako?

mnenja

Morda pa »komolčkanje« le ni najbolj primeren način pozdravljanja

Trden stisk roke, poljub na lica, trkanje s kozarci - to je le nekaj vljudnostnih gest, ki so trenutno »na čakanju«, zaradi priporočil socialnega distanciranja.

mnenja

Pastirji, ovce in levi

Računanje na bogaboječnost in vdano poslušnost »ovc« je tvegana politična taktika, ki se državnim pastirjem pogosto vrne kot bumerang.

mnenja

Obleka naredi človeka … ne. Ustvari pa izjemno močan vtis

Zakaj pospravimo stanovanje, ki ga želimo prodati, preden objavimo fotografije na spletu?

mnenja

Kdo je kriv za slab odnos do strank

Kot stranke smo že vsi kdaj naleteli na slab ali celo nemogoč odnos zaposlenih v nekem podjetju ali ustanovi, bili slabe volje in se zaobljubili, da se ne vrnemo nikoli več.

mnenja

Brisanje razlik med generacijami

Mlajši zaposleni bi se morali znati učiti iz izkušenj in modrosti starejših sodelavcev, ti pa se morajo naučiti biti odprti za sveže ideje mlajših kolegov.

mnenja

Petra Kovič: Dno potrebujemo. Če ni dna, ni odriva

Oprostite. Res mi je žal. Obžalujem. A bilo bi izumetničeno, fejk, zaslepljeno, nerealno, nespametno in celo neumno, če bi povsem zamolčali tisto, kar je povsod okoli nas. In v nas. Strah.

mnenja

Moč in nemoč digitalnih poslovnih modelov

Ko z organizacijami govorim o digitalnosti, vedno znova opažam, da pravzaprav večinoma ne razumejo bistva digitalnih poslovnih modelov.

mnenja

Nikar ne prestopajmo črte, tudi tiste nevidne ne

Zdaj, ko smo se naučili, kako pravilno umivamo roke, se spomnimo še nekaterih osnovnih, nenapisanih pravil lepega vedenja.

mnenja

​Vsaka kriza ima dve plati in več obrazov

Konec nečesa ni samo začetek nečesa novega, ampak je tudi dobra priložnost za razmislek, učenje in refleksijo, predvsem pa za postanek.

mnenja

Neizkoriščene možnosti kriznega odzivanja

Ekonomski položaj v svetovnem gospodarstvu kaže znake nestabilnosti, premajhne gospodarske rasti, previsoke stopnje brezposelnosti, prehitrega razdolževanja podjetij in prebivalstva ter znake velikih…

mnenja

Zombiji in stave na podjetja v bankrotu

Zadnje tedne sem analiziral precej različnih pogledov na trenutno stanje na trgih. Poskušal sem brez predsodkov poslušati vsakega strokovnjaka – od tistih, ki so zelo optimistični, do tistih, k…

mnenja

Pomemben prstni odtis, ki ga najstniki puščajo v virtualnem svetu

Ali bi zapis/fotografijo, pred objavo brez sramu, strahu in slabe vesti, pokazali svojim staršem in učiteljem? Če je odgovor ne, potem raje še enkrat premislite, kaj objavljate.

mnenja

Veronika Cukrov: Druga Ameriška državljanska vojna

ZDA, zvezna republika prvega sveta, kjer je zaradi novega koronavirusa umrlo že več kot 100 tisoč ljudi, je čez noč izbruhnila v hude izgrede, nasilje ter požige.

mnenja

Upad zadolževanja in povečanje varčevanja

Izjemen padec cene nafte, povečevanje brezposelnosti, enormno tiskanje denarja, državna zadolževanja, nadaljevanje napetosti med ZDA in Kitajsko ter množični protesti in nemiri, so jasen pokazatelj z…

mnenja

Ena od redkih stvari, ki jo vedno nosiš s seboj in ti je nihče ne more vzeti

Henry Ford: »Everyone who stops learning gets old, whether they are 20 or 80. Everyone who studies constantly stays young«.

mnenja

Piflarji, barabe in barabice

Barabice, soočeni z vsemi svetlimi in temnimi kotički človekove duše, so pravi umetniki življenja.