mnenja

»Luzer zgodovinskih dimenzij«

»What often seemed like meanness or coldness was really fear of emotions and intimacy«; »Kar se je pogosto zdelo kot podlost in hlad je bil v resnici strah pred čustvi in intimnostjo,« Bob Colacello, ameriški pisatelj.

»Luzer zgodovinskih dimenzij«

»What often seemed like meanness or coldness was really fear of emotions and intimacy«; »Kar se je pogosto zdelo kot podlost in hlad je bil v resnici strah pred čustvi in intimnostj…

mnenja

Pravni nasvet: Nova odmera pokojnine po 1. januarju 2021

Novela Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), ki se uporablja od 1. januarja 2021, določa, da se tudi doba, dokupljena do 31. decembra 2012, šteje kot pokojninska doba brez dokupa.

mnenja

Pravni nasvet: Pojasnila glede »prisilnega upokojevanja«

V javnosti se za 21. člen PKP7 pogosto uporabljajo izrazi kot so »prisilno upokojevanje«, »obvezno upokojevanje« ipd., vendar so ti izrazi zavajajoči in nepravilni.

mnenja

Zarotniška psihopatologija: »Bill Gates mi je vstavil čip v možgane«

»Teorije zarote povzročijo, da se neumni ljudje počutijo pametne, saj mislijo, da imajo dostop do skrivnih informacij,« – Oliver Marcus Malloy, nemško-ameriški pisatelj in stripar.

mnenja

O novih časih, novi religiji in modernih čarovnicah

Časnik The New Yorker pripisuje povečanje zanimanja za astrologijo trem dejavnikom: dostopnosti tehnologije, obči zmedenosti in zmanjšanju vpliva religije.

mnenja

(Pre)rodimo se vsakih sedem let

Heraklit, starogrški filozof je že leta 500 pr. n. št. izjavil, da noben človek ne stopi dvakrat v isto reko, ker reka ni ista, kot tudi človek ne.

mnenja

Ključne lastnosti za prebroditev (katerekoli) krize

Ne veš, česar ne veš. Zato nikoli ne škodi, da poglobiš določeno umevanje tematike s tem, da prebereš še eno stvar, še eno perspektivo.

mnenja

Se nam po letu skrajnosti obeta nadpovprečna gospodarska rast?

Kako vse bi vlagatelji lahko opisali preteklo leto in kaj se nam obeta letos?

mnenja

Kakšno normalnost prinaša leto Saturna?

»Saturn doesn't ask us to give up our dreams, only to make them real«; (Saturn od nas ne zahteva, da se odrečemo svojim sanjam, ampak le, da jih uresničimo«) – Steven Forr…

mnenja

Just do it

Slogan samo naredi to – Just do it – skriva v resnici neverjetno moč, ki mobilizira motivacijo in energijo v človeku, da naredi prvi korak in gre v akcijo.

mnenja

Premik iz cone udobja je lahko ključ do uspeha

Veliko se govori, da živimo v kriznih časih, da so pred nami obdobja ponovne recesije. Verjamem, da so podjetniki, ki imajo svoja podjetja na trgu že več kot 20 let, to zgodbo že mnogokrat slišali.

mnenja

Zmagovalci mračnjaškega leta 2020

»Champions are made from something, they have deep inside of them – a desire, a dream a vision«; (Zmagovalci so narejeni iz nečesa, kar leži globoko v njih – iz hrepenenja, iz…

mnenja

In vino veritas v pivu empatija

V zadružni pivovarni Brlog v Zadru za zdaj zvarijo okoli 10.000 litrov piva na mesec, a imajo velike ambicije, ki prav vse temeljijo na entuziazmu, skupnosti in zaupanju v ljudi.

mnenja

Spodletele novoletne zaobljube in nasvet za naslednje leto

Novoletni čas je čas obdarovanj, praznovanj, čas spominov, čas za nove cilje in pa tudi za novoletne zaobljube. Ste se kdaj zaobljubili, obljubo pa prelomili že drugega januarja popoldan?

mnenja

Varnost se išče drugje

Leto 2020 gre počasi h koncu in končuje se precej bolje, kot bi lahko ob začetku pandemije pričakovali.

mnenja

Shitshow: Stvar življenja in smrti

O tem, zakaj je čas, da duševno zdravje postane tema, o kateri se govori.

mnenja

»Mi delamo in garamo, uprava se pa dolgočasi in uživa«

O najpogostejših izzivih s katerimi se soočajo vodje.

mnenja

Evropski ot(r)ok v hudih težavah; Nore odločitve premiera plačujejo državljani

Če bi imel premier kanček spoštovanja do državljanov, bi se opravičil za hude napake svoje vlade v letu 2020.