Želje

Vsi smo se že počutili navdihnjene, da bi si kaj zaželeli in to poslali v uho vesolja ter čakali na znake, ki jih bomo potem prejeli.
Fotografija: Uresničite svoje želje. Foto: Dmytro Buianskyi, Getty Images
Odpri galerijo
Uresničite svoje želje. Foto: Dmytro Buianskyi, Getty Images

Zaprite oči, odprite um in si nekaj zaželite.

Obstajajo različni rituali kako si lahko zaželimo željo. Največkrat to naredimo z pihanjem v regratovo lučko, metanjem kovančka v fontano ali pihanjem svečk na torti. Vsi smo se že počutili navdihnjene, da bi si zaželeli željo. Da smo prisluhnili našim najglobjim željam in jih tako poslali v uho vesolja in čakali na znake, ki jih bomo potem prejeli.

image_alt
Pogled skozi barve

Seveda potem sledi, da se nam nekatere želje uresničijo, spet druge ne in ostanejo večne vizije, morda celo ugasnejo, kot zvezda v siju jutranje svetlobe. Vsem nam je nekako naravno, da potem, ko želja poleteti iz našega uma, postane pot njene uresničitve prepuščena vesolju.

Če se pričnemo vpletati v način njene uresničitve, se silnice zakona privlačenja upočasnijo ali celo ustavijo. Zaželeti in nadaljevati s svojim življenjem je edini pravi način, ki nam omogoči, da se želje začnejo uresničevati. Način, čas, oblika, itd...vse to pa je stvar naše karme. Saj tudi pri izpolnjevanju želja deluje zakon karme. Vse kar smo nekoč naredili, se nam bo v neki obliki vrnilo. Seveda se tega ne zavedamo, zato se tudi velikokrat čudimo v kakšni obliki je kakšna želja uresničena. Mogoče celo boljši, kot smo si sploh zaželeli ali pa zelo drugačni in skoraj neprepoznavni, da komaj odkrijemo, da gre za uresničeno željo.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Ne glede ali se nam želje uresničijo ali ne, so želje pomembna sporočila, ki izražajo vzgibe naše duše in srca, kot tudi našo namero, da ustvarimo nekaj novega v svojem življenju.

Ko si nekaj zaželimo, se naša zavest odpre k sprejemanju tega, kot roža v naravi, ki z odpiranjem cvetov pritegne k sebi čebele.

Nekaj nedolžnega in magičnega se dogaja, ko si zaželimo željo. Takrat smo v zanosu prejemanja prijetnega, lepega in možnega. Ti občutki nas povežejo z našim otroštvom, ko smo si dovolili velikokrat kaj zaželeti. Zakaj ne bi tega ohranili celo življenje? Zakaj bi si pustili zatreti to naravno, čudovito darilo našega uma? Zakaj si ne bi vsak dan kaj zaželeli?

image_alt
Machu Picchu: skrivnosti starodavnega inkovskega mesta na vrhu gore

Zdravje, lepo vreme, okusen obrok, uspešen sestanek, vsaj en nasmeh v dnevu, sprehod s svojim kužkom, strasten poljub, sporočilo prijatelja,...vse to so lahko naše želje, ki sploh niso vezane na materialni svet. Potem imamo lahko želje, vezane na materialne dobrine, kot na primer; prejeti v dar lepo uro po končani diplomi ali si kupiti nove uteži ter plavalna očala pred začetkom rednega ukvarjanja s športom ali pa poiskati in kupiti kmetijsko zemljišče, ki je dobra investicija za prihodnjost naše družine, zadeti na lotu,... vse to so tudi neke vrste cilji, ki se oblikujejo na osnovi želja.

Torej lahko želja mobilizira v nas energijo za ustvarjanje njene uresničitve, vesolje pa potem pomaga pri uresničevanju, v kolikor ne postanemo preveč nepotrpežljivi, pohlepni in obsedeni z njo. Pomembno je, da želje ne zamenjujemo z cilji in uresničevanjem le-teh. Želja je bolj kot povabilo k igranju odbojke in čakanje na odziv. Prav to čakanje je vitalni del želje.

V naši razumsko in akcijsko usmerjeni družbi se velikokrat zdi, da se nagibamo k temu, da zavračamo moč tega navidezno pasivnega procesa, vendar je moč želje dobro znana, zato tudi svarilni stavek: »Pazi kaj si želiš, ker mogoče boš to tudi prejel.«

Moja želja za zaključek tega članka je: »Želim si, da bi si vsi odrasli bolj želeli vrniti čarobnost želje v svoje življenje.«

image_alt
Zanimiva dejstva o našem planetu Zemlja

Več iz rubrike