Simona Špilak

O avtorju

Ustanoviteljica, lastnica in direktorica butične agencije BOC Institute, ki nudi kakovostne kadrovske in poslovne rešitve predvsem na področju profiliranja in iskanja izjemnih kadrov.

Je svetovalka za vodenje, razvoj timov in karierni coaching, z dolgoletnimi izkušnjami v mednarodnem okolju, kjer je delovala na vodstvenih regijskih pozicijah.

Mednarodne izkušnje s področja trgov srednje in vzhodne Evrope pri največjih farmacevtskih podjetjih, kjer je zasedala visoko strokovne in vodstvene položaje, na področjih marketinga, komerciale, medijev in proizvodov široke potrošnje, je unovčila tudi v letu 2020, ko je uspešno vzpostavila vzporedno, online poslovno pot - www.simonaspilak.com. Z znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobila ob razvoju svoje karierne poti od vodje v multinacionalki, ustanoviteljice ter direktorice lastnega podjetja in uspešne mednarodne coachinje, zdaj s coachingom na področju vodenja in karierne rasti, pomaga številnim posameznikom z vseh koncev sveta.

Kot gostja že več kot desetletje predava pri predmetu Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani in je članica podiplomskega odbora v procesu mednarodne akreditacije EQUIS (»Peer Review Team«) in članica usmerjevalne komisije za mednarodni magistrski podiplomski program Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani (International Business Program, FELU). Ob tem je tudi članica upravnega odbora Mednarodne sekcije Združenja Manager Slovenije in aktivna članica Društva za marketing Slovenije (DMS) ter svetovalka za razvoj vodstvenih kompetenc in poslovnega coachinga pri podjetju Institute Atelje Art Murn International.

Uničevalne lastnosti alfa samca

Katere so uničevalne lastnosti alfa samcev, ki ponavadi zasedajo najvišje politične položaje?

S tem pravilom do najboljših rezultatov na vseh področjih

Z vami delim številne coaching in življenjske situacije, v katerih lahko koristno uporabite Paretovo pravilo.

Zlata pravila pri vodenju samega sebe

Z vami želim deliti lekcije, ki sem se jih naučila, in kako se lahko kot vodja z njimi srečate in spopadate tudi vi.

Motivacijske napake, ki si jih ne smete privoščiti

Žonglirate med obveznostmi v službi, odnosi v vaši družini in prijatelji. In če kdaj pomislite, da tako ne morete več živeti naprej, imate prav.

Na kaj ste v letu 2021 najbolj ponosni?

Konec leta je najboljši čas za pogled nazaj. Deluje kot opomnik za vse dosežke preteklega leta in je priložnost, da samemu sebi namenimo pohvalo.

Kot vodja niste sami

Kot vodja najverjetneje dobro veste, kako osamljeno se včasih počutite na vrhu.

Rituali edinstveno uspešnih

Pomembno se mi zdi, da vsak od vas začne razmišljati in prepozna ne le svoje talente, temveč tudi priložnosti, ki so pred vami.

Ravnotežje med predvidljivostjo in inovativnostjo

Že dolgo nazaj sem se naučila, da vodje potrebujemo stabilnost na vsaj enem področju v življenju, da lahko rastemo in tvegamo na drugih.

Koraki do boljše samozavesti

Na samozavesti je treba delati. Je kot mišica, ki jo je treba redno trenirati.

Kako se pripraviti na upokojitev?

Kot vsaka velika sprememba sta tudi upokojitev in priprava na upokojitev procesa. Zahtevata čas, pripravo in planiranje.