Simona Špilak

O avtorju

Ustanoviteljica, lastnica in direktorica butične agencije BOC Institute, ki nudi kakovostne kadrovske in poslovne rešitve predvsem na področju profiliranja in iskanja izjemnih kadrov.

Je svetovalka za vodenje, razvoj timov in karierni coaching, z dolgoletnimi izkušnjami v mednarodnem okolju, kjer je delovala na vodstvenih regijskih pozicijah.

Mednarodne izkušnje s področja trgov srednje in vzhodne Evrope pri največjih farmacevtskih podjetjih, kjer je zasedala visoko strokovne in vodstvene položaje, na področjih marketinga, komerciale, medijev in proizvodov široke potrošnje, je unovčila tudi v letu 2020, ko je uspešno vzpostavila vzporedno, online poslovno pot - www.simonaspilak.com. Z znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobila ob razvoju svoje karierne poti od vodje v multinacionalki, ustanoviteljice ter direktorice lastnega podjetja in uspešne mednarodne coachinje, zdaj s coachingom na področju vodenja in karierne rasti, pomaga številnim posameznikom z vseh koncev sveta.

Kot gostja že več kot desetletje predava pri predmetu Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani in je članica podiplomskega odbora v procesu mednarodne akreditacije EQUIS (»Peer Review Team«) in članica usmerjevalne komisije za mednarodni magistrski podiplomski program Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani (International Business Program, FELU). Ob tem je tudi članica upravnega odbora Mednarodne sekcije Združenja Manager Slovenije in aktivna članica Društva za marketing Slovenije (DMS) ter svetovalka za razvoj vodstvenih kompetenc in poslovnega coachinga pri podjetju Institute Atelje Art Murn International.

mnenja

Kako se pripraviti na upokojitev?

Kot vsaka velika sprememba sta tudi upokojitev in priprava na upokojitev procesa. Zahtevata čas, pripravo in planiranje.

mnenja

Kako povečati uspeh, fizično in mentalno zdravje?

Za uspeh je poleg fokusa, prepoznavanja priložnosti in angažiranosti pomembno tudi fizično in mentalno zdravje.

mnenja

Formula za uspeh in srečo

Če želite v vaše življenje vpeljati dobre navade in pozitivno mišljenje, potem je mentalni trening prava rešitev.

mnenja

Ali znate postaviti meje?

Vem, da ste to vprašanje slišali že neštetokrat. Večinoma vam ga postavijo drugi.

mnenja

Sledite svoji poslovni strasti, a premislite, preden se z njo poročite

Verjetno ste že slišali, da so v službi zadovoljni predvsem tisti, ki delo opravljajo s strastjo.

mnenja

Ste naredili kaj edinstvenega, da bi dobili službo?

Pomembne korake v življenju načrtujemo in se tako pripravimo na odločilne dogodke.

mnenja

Poletje, olimpijske igre, sanje in vodenje

Več, še več, največ kolikor lahko.

mnenja

Česar ne delite, ne morejo uporabiti

Tisti strah, da bi ljudje, vaši zaposleni ali sodelavci vedeli o vas več, kot si želite? Poznate to misel? Stavim, da jo.

mnenja

Kaj imajo skupnega letni časi, video in vodenje?

Poletje je sinonim daljšega odklopa in nabiranja energije za nove izzive, a je hkrati tudi čas, ko se rada spomnim usmeritve ene mojih prvih poslovnih mentoric.

aktualno

Kako je vaše podjetje lahko uspešno in tudi izjemno

Ključna sestavina uspešnih podjetij niso le njihovi poslovni rezultati, ampak tudi izjemno zadovoljni zaposleni.