Simona Špilak

O avtorju

Ustanoviteljica, lastnica in direktorica butične agencije BOC Institute, ki nudi kakovostne kadrovske in poslovne rešitve predvsem na področju profiliranja in iskanja izjemnih kadrov.

Je svetovalka za vodenje, razvoj timov in karierni coaching, z dolgoletnimi izkušnjami v mednarodnem okolju, kjer je delovala na vodstvenih regijskih pozicijah.

Mednarodne izkušnje s področja trgov srednje in vzhodne Evrope pri največjih farmacevtskih podjetjih, kjer je zasedala visoko strokovne in vodstvene položaje, na področjih marketinga, komerciale, medijev in proizvodov široke potrošnje, je unovčila tudi v letu 2020, ko je uspešno vzpostavila vzporedno, online poslovno pot - www.simonaspilak.com. Z znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobila ob razvoju svoje karierne poti od vodje v multinacionalki, ustanoviteljice ter direktorice lastnega podjetja in uspešne mednarodne coachinje, zdaj s coachingom na področju vodenja in karierne rasti, pomaga številnim posameznikom z vseh koncev sveta.

Kot gostja že več kot desetletje predava pri predmetu Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani in je članica podiplomskega odbora v procesu mednarodne akreditacije EQUIS (»Peer Review Team«) in članica usmerjevalne komisije za mednarodni magistrski podiplomski program Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani (International Business Program, FELU). Ob tem je tudi članica upravnega odbora Mednarodne sekcije Združenja Manager Slovenije in aktivna članica Društva za marketing Slovenije (DMS) ter svetovalka za razvoj vodstvenih kompetenc in poslovnega coachinga pri podjetju Institute Atelje Art Murn International.

mnenja

Voditi tudi brez svojega »zakaj«. Je to sploh mogoče?

Le kdo ne pozna Simona Sineka in njegovega »Start with Why«. Sinek razlaga kako lahko vodje motivirajo svoje sodelavce in spodbujajo izjemna dejanja.

aktualno

Pretečete cel krog ali vam zmanjka sape tik pred ciljno črto?

V času velikih gospodarskih in osebnih izzivov je "biti vodja ali lastnik podjetja" le za tiste, ki vedo, kaj je vodstveni pogum. Ga imate?