Na kaj ste v letu 2021 najbolj ponosni?

Konec leta je najboljši čas za pogled nazaj. Deluje kot opomnik za vse dosežke preteklega leta in je priložnost, da samemu sebi namenimo pohvalo.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Lahko je karkoli.

Konec leta je najboljši čas za pogled nazaj, za refleksijo. Deluje kot opomnik za vse vaše dosežke preteklega leta in je priložnost, da samemu sebi namenimo pohvalo.

Vzemite si trenutek, da se pogumno zazrete nazaj in ste hvaležni za vsako lekcijo; za vsak dosežek in tudi za poraz. Oboje sestavlja mozaik izkušenj, ki vas popelje v novo leto bolj modre, bolj zrele, bolj srečne in upam, da bolj zadovoljne.

Če si kljub vsemu težko vzamete trenutek za pogled nazaj, naj vam pomagam z enostavno vajo.

image_alt
Moč pozitivnih in negativnih prepričanj

Pomislite na zadnjih 365 dni in se v mislih sprehodite nazaj. Pomislite na lepe stvari, ki so se vam zgodile, na cilje, ki ste jih dosegali, na načrte, ki ste jih izpolnili, na prepreke, ki ste jih premagali, na stvari ali ljudi, od katerih ste se poslovili, na naporne večere, ki so vodili v čudovita jutra.

Sestavite v svojih mislih naslednjih pet stavkov. Začnite s prvim in ko ga v mislih zaključite, nadaljujte z drugim. Vsakemu stavku posebej namenite dovolj časa, da se vaše misli umirijo in da lahko iskreno priznate sami sebi, kaj vse ste dosegli in kako daleč ste prišli v letu 2021.

image_alt
Ustvarite stabilne temelje za leto 2022

Oblikujte svojih pet motivacijskih misli:

  • Ponosen/na sem na ...
  • Občudujem se, ker ...
  • Srečen/na sem, ker ...
  • Hvaležen/na sem za ...
  • Želim si ...

Za pomoč in spodbudo naj z vami delim nekaj svojih osebnih in poslovnih trenutkov.

Ponosna sem na vse svoje sodelavce in kolege, ki z inovativnimi pristopi in programi doprinesejo k razvoju vodenja. Na ta način smo pomagali številnim zaposlenim in vodjem, da lažje obvladujejo delo na daljavo.

Občudujem vsakega od vas, ki ste si upali stopiti iz svoje cone udobja in ste poiskali pomoč zunanjega coacha ter tako dosegali še boljše rezultate in delali na svoji osebni rasti.

Ognjemet na Novi Zelandiji. Foto: GarethLowndes/Getty Images
Ognjemet na Novi Zelandiji. Foto: GarethLowndes/Getty Images

Srečna sem, da sem lahko lani spet potovala; službeno in zasebno. Po skoraj dveh letih sem spet srečala ljudi in doživela kraje, ki sem jih zelo pogrešala.

In nenazadnje; lanskemu letu sem izjemno hvaležna za vsak trenutek s svojo družino. Posebej po tistih šestih mesecih zaprtja, ko se nismo mogli videvati in objemati.

In katera je moja želja? Ta je namenjena vsem vam, ki berete moje zapise.

Ob zaključku mojega prvega zapisa v letu 2022 vam bom nekoliko drugače zaželela uspehov in zadovoljstva.

Želim vam, da se v letošnjem letu zavedate, da vsako vaše dejanje doprinese k razvoju in spremembam.

Le odločiti se morate, kako veliko spremembo želite narediti.

Sr(e)čno in ponosno leto Vam želim!

image_alt
Dano ti bo to, kar daješ

Več iz rubrike