Ustvarite stabilne temelje za leto 2022

December je primeren mesec in odlična priložnost za čisto vsakogar, da pripravi kvalitetne temelje za prihodnost.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Stopili smo v zadnji mesec leta 2021. Čas je za umiritev in notranjo inventuro ne glede na to, s čim se ukvarjate ali s katerega profesionalnega področja prihajate. December je primeren mesec in odlična priložnost za čisto vsakogar, da pripravi kvalitetne temelje za prihodnost. S tem ne mislim samo na pisanje novoletnih zaobljub in razmišljanje o vsem tem, kaj bi radi imeli. Predvsem mislim na iskreno revizijo vašega notranjega stanja.

Torej, december je naša priložnost, da ga preživimo nekoliko drugače, kot to delamo običajno. Morda ravno nasprotno, kot oglašujejo mediji in reklamni panoji. Ti od nas zahtevajo še več in še hitreje. Pa je to res tisto, kar si želite tudi vi?

Da resnično razumete in spoznate, kdo ste in kako bi želeli ustvarjati svoje življenje v letu 2022, je prej potreben pogled vase in notranja ustavitev. Odgovoriti si morate na vprašanja, kot so: »Kaj je tisto, kar vas dela resnično zadovoljne in mirne? Kaj si resnično želite zase in za svojo prihodnost? Na katerem področju želite delati več in na katerem manj?« Cel nabor priporočljivih vprašanj za introspekcijo delim z vami v nadaljevanju članka. 

image_alt
Dano ti bo to, kar daješ

Vsi vidimo, da se naša življenja v zadnjih letih temeljito spreminjajo. Neumno bi se bilo še naprej slepiti, da dogajanje v svetu ne vpliva na nas. Seveda vpliva, saj smo del tega njega tudi mi sami. Kar pa je pomembno za naše zdravje in svetlo prihodnost, je to, kako se na življenjske preizkušnje odzivamo in kako jih vidimo. Kako se naš notranji svet odzove na nekaj, kar v prvem trenutku ne zmoremo spremeniti, temveč moramo pravzaprav sprejeti. Kot vidim jaz, je zelo pomembno, da smo znotraj sebe sposobni doseči stanje pomiritve z okoljem. Ta notranja pomiritev je naše osebno delo, ki zajema čustveno-duhovno komponento in kar nekaj 'prijetne' discipline. Vendar pa disciplina mora biti, da lahko dosežemo nekaj, kar potem traja. Šele ko smo pomirjeni, lahko na teh temeljih postavljamo nove gradnike drugačne prihodnosti, ki jo želimo ustvariti in živeti. Bistveno spoznanje je torej, da brez notranje pomiritve, če hočete katarze ali očiščenja (bolečin in dvomov preteklosti in očitkov za opravljene napake), ne moremo ustvarjati drugačne prihodnosti, ki jo želimo. Če tega dela ne opravimo, bomo svojo preteklost ponavljali in jo risali tudi v prihodnje.

Prav s to željo, da prikažem pomembnost osebnostnega dela, sem izbrala današnjo temo. Verjamem, da veliko pozivov za kaj takega v decembru ne boste videli in slišali. Prej nasprotno. Večina vas bo nagovorjena k odklopu in metanju skrbi čez rame, češ da je to mesec, ko lahko pozabite na vse tegobe in raje spijete kak kozarček več. V alkoholu in iskanju trenutne naslade žal ne boste našli iskrenega miru in tistih globljih odgovorov na svoja intimna vprašanja. Prav tako ne boste našli ideje, tiste prave in iskrene, kako želite nadaljevati svoje življenje, ki je resnično Vaše in je skladno z vašo esenco in poslanstvom. Verjamem, da ste, če berete tale prispevek, oseba, ki ima željo po pozitivnem prispevku tem svetu, vendar se ta 'pozitiven prispevek' začne v odnosu z vami samimi.

Foto: Daniel Besic / Getty Images
Foto: Daniel Besic / Getty Images

Še enkrat; priporočam vam, da se ustavite in si vzamete čas zase. Ustavitev je tudi način, kako svoje vizije ustvarjajo uspešni ljudje. Uspešni so tisti ljudje, ki so našli notranji mir in zadoščenje, neodvisno od tega, kaj materialnega so dosegli in koliko denarja so ustvarili. To je posledica njihovega kvalitetnega notranjega temelja.

Vem, da ni lahko obrniti kolo razumevanja in videnja svoje vloge v svetu kot produkcijskega tvorca, ki naj čim več doseže in zato trdo dela. Ta vloga nam je bila tako zelo vsidrana v naš intelekt in način razmišljanja. Vendar, ko te življenje (beri: duša, srce itd.) pokliče, si ne moreš več metati peska v oči. Ustavite se torej in si prisluhnite. Kaj je v tem trenutku res najboljše za vas? Vprašanje, ki si ga sama dnevno postavljam, prav tako pa z njim treniramo tudi z našimi podjetniki, je: »Kaj bi v tem trenutku naredila in kako bi izbrala ljubezen?« Ko torej ne veste, ali poslušate zgolj svoj um in bi se radi bolj osredotočili na vaše srce, je tole odličen začetek. In raziskujte. Ne odnehajte po prvem poskusu. V tem mesecu posvetite več časa zdravju, zdravi prehrani, gibanju, sprehodom v naravi in vašim odnosom. Bodite z ljudmi, ki vas energijsko polnijo in ne praznijo. Izbirajte dogodke, ki napolnijo vašo dušo. Morda kupite manj in sami ustvarite več. Kaj, ko bi bil vaš moto v tem mesecu 'manj je več'?

image_alt
Mehanizem za psihosomatskimi boleznimi

Ste torej za, da zgradimo dobre in stabilne temelje za leto 2022 že decembra?

V kakšni energiji se boste poslovili od leta 2021 in vstopili v leto 2022, bo vplivalo na celoten potek dogodkov in na vaš uspeh skozi celo novo leto.

Sedaj pa obljubljen postopek in vprašanja za pripravo stabilnih temeljev

Preden začnete z odgovarjanjem na vprašanja, priporočam vsaj 20 minut mirne meditacije, ki vas pripelje v sedanji trenutek in vas poveže z vašim srcem (vzpostavi srčno-možgansko koherenco).

Po njej si odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Kateri so vaši največji uspehi in kateri največji neuspehi preteklega desetletja in zadnjega leta?
  • Katera so bila najmočnejša spoznanja o vas samih v preteklem desetletju in v zadnjem letu?
  • Kako ste se v teh procesih še bolj okrepili? Kdo ste postali?
  • S čim ali s kom še niste zaključili in si oprostili (za kar je že bilo)?
  • Kje v vas energija stagnira oz. na katerih področjih življenja vam jo primanjkuje?
  • Za kaj je prišel čas, da odpustite in spustite iz svojega življenja in začnete na novo, drugače?

Na koncu si dajte priznanje za vse dosežke. Dajte si možnost za več ljubezni in več empatije predvsem do sebe. Odprite se za novo kreacijo, ki se želi zgoditi skozi vas v novem letu 2022!

Uspešno.

Z Ljubeznijo.

image_alt
Misli dobro, bodi dober, delaj dobro

Več iz rubrike