Mehanizem za psihosomatskimi boleznimi

Nenadzirana in potlačena čustva imajo nezaželen učinek tudi na našem energijskem telesu.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Nenadzirana in potlačena čustva, kot so na primer jeza, skrb, dolgotrajna vznemirjenost in frustracija, imajo nezaželen učinek tudi na našem energijskem telesu.

Rezultat jeze in frustracije je tako lahko energijsko pomanjkanje okoli energijskega centra solarni plexus, kot tudi okoli trebušnega področja. Lahko pa se manifestira tudi kot energijska prenasičenost okrog solarnega plexusa in sprednjega srčnega energijskega centra.

V prvem primeru se na fizični ravni manifestira v obliki prebavnih motenj ali ohlapnega gibanja črevesja. To se na dolgi rok lahko odraža v obliki razjede ali težav z žolčnikom.

V drugem primeru se lahko manifestira v obliki širitve srca ali kateri drugi težavi, ki je povezana s srcem.

image_alt
Misli dobro, bodi dober, delaj dobro

Zdi se, da se negativne emocije pri enem človeku lahko manifestirajo kot določen tip bolezni, pri drugem pa lahko pride do drugih težav.

Jeza in intenzivna skrb devitalizirata celotno energijsko telo, kar pripelje do tega, da postane fizično telo bolj dovzetno za vse vrste bolezni. Negativne emocije povzročijo motnje na energijskem telesu, zaradi česar lahko postane bolno celotno fizično telo. Vsak od nas je že izkusil fizično utrujenost, ki je sledila intenzivni jezi, ali pa smo za tem celo zboleli. Do tega pride zato, ker sta doživeli obe - energijsko in fizično (vidno) telo - odtok prane oz. življenjske energije in tako postali bolj dovzetni za infekcije.

Če je bolezen psihološkega izvora, je potrebno poleg energijskega in konvencionalnega zdravljenja tudi psihološko svetovanje oz. pogovor. Prav tako se svetuje dnevno prakticiranje notranje refleksije misli z namenom, da se razvijejo boljše samozavedanje, čustvena zrelost ter izboljšana sposobnost nadzora in usmerjanja emocij. To posledično močno izboljša zdravje. Vedeti je treba, da v tem primeru energijsko zdravljenje ne bo prineslo dolgotrajnega ozdravljenja, če hkrati ne pride do ustrezne čustvene spremembe. Če želimo, da pride do trajnega ozdravljenja, moramo odstraniti korenino bolezni ali težav.

image_alt
Koraki do boljše samozavesti

Zunanji in notranji dejavniki bolezni

Pri holističnem razumevanju bolezni moramo upoštevati zunanje in notranje faktorje ali vidne in nevidne vzroke. Pod zunanje dejavnike razumemo tiste vidne fizične faktorje, ki prispevajo k obolenju. To so bacili, podhranjenost, toksini, onesnaženost, pomanjkanje telesne vadbe, slabe dihalne navade, nezadostno pitje vode, itd. Pod notranje faktorje razumemo emocionalne in energijske faktorje, ki prispevajo k obolenju. To so negativna čustva, blokirani meridiani, pranično (energijsko) prenasičenje ali pomanjkanje, nepravilno delovanje čaker, itd.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Emocionalni dejavnik lahko pripelje do oslabitve energijskega središča solarni plexus in jeter. V primeru napada virusa lahko tako pride do vnetja jeter. Zunanji dejavnik je v tem primeru virus. Notranji dejavniki so negativne emocije, oslabitev solarnega plexusa in jeter, kar povzroči večjo ranljivost jeter za virusne infekcije.

Po drugi strani pa velja, da se, če so solarni plexus in jetra v dobrem stanju in če ima oseba visok faktor vitalnosti, tudi možnost okužbe in razvoja bolezni zmanjšata. V tem primeru bosta obrambni mehanizem telesa oz. razstrupljevalni in odstranjevalni sistem zelo verjetno premagala virus ali toksin.

Pogoji za razvoj bolezni

  • Prisotnost notranjih in zunanjih dejavnikov;
  • Visoka prisotnost samo notranjega dejavnika: Pri osebi, ki zadržuje intenzivno jezo in frustracijo, se na primer ustvari huda pranična prenasičenost okrog solarnega plexusa in na dolgi rok tudi okrog srca. Tudi če oseba pazi na zdravo prehrano, obstaja velika verjetnost, da bo imela težave s srcem. Vsakodnevna napetost in stres prav tako lahko pripeljeta do pranične prenasičenosti okrog oči in na dolgi rok se iz tega lahko razvije glavkom (opomba: vsak glavkom ni psihološkega izvora);
  • Visoka prisotnost samo zunanjega dejavnika: Če oseba na primer zaužije visoko dozo strupa, bo to za telo zagotovo usodno, ne glede na to, da je bilo energijsko telo v odličnem stanju. Prav tako tudi slabe bralne navade na koncu pripeljejo do poškodb oči.

Osnovni problemi in načini energijskega zdravljenja

Pranično (energijsko) zdravljenje vključuje uporabo prane (či) oz. življenjske energije ter manipulacijo bioplazmične materije telesa. Spodaj so našteti osnovne težave in tretmaji, s katerimi pristopimo pri praničnem zdravljenju:

  • Na področjih praničnega pomanjkanja uporabimo čiščenje in dovajanje energije na prizadeto območje. Poudarek je na dovajanju energije.
  • Na področjih, kjer se nahaja pranična prenasičenost, odstranimo oz. očistimo obolelo in zastalo energijo. Temu nato sledi projekcija prane na prizadeto področje. Poudarek je na čiščenju ali razbremenitvi.
  • Nepravilno delovanje čakre se odpravi s čiščenjem in dovajanjem energije čakri s prano.
  • Povešene in zapletene žarke zdravja (ki so del avre) razpletemo in zravnamo.
  • Blokirane meridijane ali energijske kanale počistimo in jim dovedemo energijo.
  • Luknjice v zunanji avri, skozi katere odteka prana, zakrpamo.

image_alt
Posel in užitek po latinsko

Nivoji praničnega zdravljenja

Nivoji praničnega zdravljenja so: osnovno pranično zdravljenje, pranično zdravljenje na daljavo, napredno pranično zdravljenje z uporabo barvnih pran in naprednih zdravilnih tehnik, pranična psihoterapija in pranično zdravljenje z uporabo posebej izdelanega kristala, ki olajša in pospeši pranično zdravljenje.

Več o tem, kako poteka energijsko zdravljenje, si lahko preberete na POVEZAVI.

Vir: Miracles through Pranic Healing; Master Choa Kok Sui

Več iz rubrike