Rituali edinstveno uspešnih

Pomembno se mi zdi, da vsak od vas začne razmišljati in prepozna ne le svoje talente, temveč tudi priložnosti, ki so pred vami.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Vsak od nas je edinstven. 

To misel rada delim z vsako mojo stranko v procesu coachinga in vedno tudi s kandidati, ki sodelujejo v projektih iskanja in selekcije.

Pomembno se mi zdi, da vsak od vas začne razmišljati in prepozna ne le svoje talente, temveč tudi priložnosti, ki so pred vami. Včasih potrebujete samo malo spodbude in motivacije od zunaj, od nekoga nevtralnega, ki v vas spodbudi vse odlične lastnosti in sposobnosti, ki se jih morda ne zavedate, lahko pa neizmerno pripomorejo k vašemu uspehu in zadovoljstvu.

Zakaj se mi zdi najbolj pomembno deliti moja razmišljanja na to temo prav v tem času? 

image_alt
Ravnotežje med predvidljivostjo in inovativnostjo

Smo namreč pred zaključkom leta in vsak od nas namenoma ali intuitivno dela bilanco leta. Tudi sama sem o tem že razmišljala in želim priznati, da sem ponosna nase in da me naslednji teden čaka posebno darilo. Dosegla bom cilj, ki sem si ga zastavila na začetku leta, in to je čas za praznovanje.

Zato je zdaj pravi trenutek, da tudi vas spodbudim, da se pohvalite in ste ponosni na svojo vztrajnost, pogumne korake in odlične rezultate letošnjega leta. Pogumni ste bili v letu, ki ni bilo najlažje. Bravo!

Morda pa kljub temu potrebujete konkreten nasvet, kako nizati uspehe leto za letom, in bi radi izvedeli, zakaj določeni ljudje in vodje kontinuirano dosegajo izjemne rezultate.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naj vam predstavim tri rituale, ki jih moje stranke ter edinstveno uspešni ljudje in vodje stalno izvajajo:

Spodbujajte razmišljanje in vedenje »poskusi, naredi napako, popravi«

Pomislite, v katerem primeru pridobite več: Če stopite v akcijo, naredite napako in se nečesa naučite, ali v primeru, ko lahko le obžalujete, da niste ničesar storili? Izzovite stanje mirovanja v organizaciji, ki jo vodite, ali na področju osebnega razvoja. Napake so namreč dovoljene, zato uživajte v učenju.

Redno uporabljajte tehnike mentalnega fitnesa in pozitivnega razmišljanja

V določenih situacijah vodite, spet drugič sledite. Oboje je priložnost, če boste le znali vsako situacijo razumeti kot lekcijo ali v njej prepoznati priložnost. V stresnih situacijah ali ob pojavu negativnih misli si vzemite 10 sekund časa. Trenirajte svoje možgane s pomočjo tehnik dihanja, da spodbudite pozitivno razmišljanje.

Bodite zgled, opolnomočite druge, motivirajte in si vzemite čas, da drugim pomagate pri rasti; tudi s pomočjo postavljanja vprašanj.

image_alt
Koraki do boljše samozavesti

Spoznajte sebe in se imejte radi ter enako ravnajte z drugimi

Iskrena želja spoznavati ljudi in prvenstvena vera v dobro v ljudeh sta ključni za dolgoročno uspešnost. Ko verjamete v to, da se v vsakem posamezniku skrivajo talenti, ste zagotovo delali na zavedanju svojih sposobnosti in brezpogojno sprejemate samega sebe z vsemi vrlinami in pomanjkljivostmi. Zato lahko sprejemate druge in prepoznavate njihovo odličnost.

Ključno vedenje in naravnanost izjemnih in odličnih posameznikov ter vodij se skriva v negovanju štirih sposobnosti:

  • skrb za samega sebe (fizično in mentalno),
  • samozaupanje,
  • odgovornost za stalni osebni razvoj in
  • sposobnost vodenja samega sebe.

image_alt
Resnica, preprostost, ljubezen

Kako razmišljate po tem, ko ste prebrali moje vrstice? Se boste podali na pot samozaupanja in poguma?

Želim vam veliko dobre volje, pozitivnih mislih in pogumnih korakov.

Bodite uspešni po svojih lastnih merilih!

Več iz rubrike