Ravnotežje med predvidljivostjo in inovativnostjo

Že dolgo nazaj sem se naučila, da vodje potrebujemo stabilnost na vsaj enem področju v življenju, da lahko rastemo in tvegamo na drugih.
Fotografija: Ravnotežje, uspeh. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Ravnotežje, uspeh. Foto: Shutterstock

Že dolgo nazaj sem se naučila, da vodje potrebujemo stabilnost na vsaj enem področju v življenju, da lahko rastemo in tvegamo na drugih.

Kako uporabiti to spoznanje in izkušnje, da boste lahko še bolj uspešni kot vodja in zadovoljni tudi osebno?

Ste torej lahko uspešni in zadovoljni tudi, če še niste odkrili usklajenosti v svojem življenju?

Vam je to sploh pomembno? Zakaj danes pišem o tem?

Če boste povprašali kogarkoli od mojih prijateljev ali ljudi, ki me dobro poznajo, vam bodo potrdili, da sem zelo predvidljiva oseba. Sem najmanj spremenljiva oseba, ki jo boste kdaj srečali. V svojem življenju imam rada stalnost.

image_alt
Misli dobro, bodi dober, delaj dobro

Svoje police vedno organiziram na enak način.

Vse življenje postavljam oblačila in predmete v isti vrstni red, po isti notranji logiki.

Domov se vozim po isti poti.

Vse življenje imam isto barvo las.

Vsako leto partnerju ponovim enako željo za darilo za rojstni dan.

Letos sem si že tretjič zapored za darilo zaželela točno določen parfum.

image_alt
Posel in užitek po latinsko

Esenca, ki jo obožujem, je Delina od Parfums de Marly. To je vonj rabarbare. To je neverjetno za dišavo, pa vendar obstaja in mi je zelo ljuba.

Ta dišava je neverjetno drugačna.

Ampak, ali nisem malo prej zapisala, da sem zelo predvidljiva oseba?

Moja najljubša parfumska esenca pa to ni.

Foto: Getty Images / iStockphoto
Foto: Getty Images / iStockphoto
Pa vendar, če dobro pomislim, sem tudi, ko gre za vodenje mojega podjetja, tako zelo drugačna in neštetokrat tudi zelo inovativna. Rada prepoznavam nove poslovne priložnosti in grem za njimi. Se lotim izzivov, ker vem, da omogočajo rast in zagotavljajo nove priložnosti za razvoj mojega tima. Rada spremljam poslovne trende in pogosto rada tvegam.

Vsi nosimo v sebi neverjetno željo po inovativnosti in razvijamo sposobnosti prilagajanja na spremembe, ker vemo, da je to ključno za razvoj in vodenje. Ideja, s katero je obseden ves svet, je inovativnost.

Sama pa sem se že zdavnaj naučila, da ljudje potrebujemo stabilnost na vsaj enem področju našega življenja, da lahko rastemo in tvegamo na drugih področjih.

Temu pravim strategija moje osebne rasti.

Če želite biti uspešni, morate najprej vzpostaviti ravnovesje med svojo predvidljivostjo in inovativnostjo. Vse v življenju pač ne more biti le kreativno in inovativno, niti ni mogoče zagotoviti neskončne stabilnosti.

Kot vsak uspešen vodja imam tudi jaz svoje osebnostne prednosti in pomanjkljivosti, vendar jih ne skušam skrivati. Pokažem jih, javno govorim o njih in jih nato uporabim na podlagi vpogleda in spoznanj, ki jih naberem.

image_alt
Usmerjanje življenjske energije

Današnji zapis sem skrbno spisala tik pred rojstnim dnevom, da me spomni na mojo osebno strategijo rasti, na mojo esenco, kot je Delina.

Kakšna pa je vaša strategija rasti?

In seveda - vse najboljše meni.

Danes sem si podarila neverjetno darilo; eno najbolj pomembnih in ključnih prelomnic, ki sem jih dosegla kot poslovna coachinja in lastnica podjetja.

Več iz rubrike