Nostalgične igrače iz 90. let, ki so danes vredne celo premoženje

Vrednost nekaterih najbolj priljubljenih igrač iz 90. let je danes enormna. Katere so te igrače?
Fotografija: Igrača American Girl je danes vredna pravo bogastvo. Foto: Pinterest/ToyZone
Odpri galerijo
Igrača American Girl je danes vredna pravo bogastvo. Foto: Pinterest/ToyZone

Tisti, ki so odraščali v 90. letih prejšnjega stoletja, so se navduševali nad igračami, ki so takrat prišle na trg. Starši so nekatere izmed njih shranili za spomin, ne da bi vedeli, da bodo v prihodnosti vredne celo bogastvo.
image_alt
Litva poziva državljane, naj zavržejo Xiaomi telefone

Na spletni strani The Toy Zone navajajo nekaj najbolj priljubljenih igrač iz preteklosti, ki so danes vredne ogromno denarja.
 

Ameriška punčka Felicity Merriman


Lutke American Girl so že nekaj let del otroštva predvsem ameriških deklet. Ker gre za zbirateljske primerke, so čedalje bolj priljubljene tudi pri odraslih. Punčka z imenom Felicity Merriman je bila izdana leta 1991 v čast zgodovinskim osebnostim iz obdobja pred revolucionarno vojno. Kdor želi z njo dopolniti svojo zbirko, jo lahko kupi za 6600 evrov.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Super Smash Bros


Sredi 90. let prejšnjega stoletja je bila konzola Nintendo 64 prava modna muha. Vsak otrok si jo je želel, seveda skupaj z igrami, kot sta Super Smash Bros in Super Mario Land. Slednja je bila ena najbolj priljubljenih iger v zgodovini Nintenda. Originalna konzola Nintendo 64 danes dosega ceno 8300 evrov.
 

Sam doma 2 Deluxe Talkboy AFA 75+


Dva izmed najbolj priljubljenih filmov iz leta 1995 sta bila Sam doma in Sam doma 2. Številni so bili navdušeni nad dogajanjem, pri čemer je Kevin izvajal trike z dvema roparjema, ki sta skušala vdreti v njegov dom. Najbolj znan rekvizit iz teh prizorov je diktafon Talkboy. Zaradi velikega zanimanja so ga spremenili v igračo, ki je postala prava uspešnica. Kdor želi imeti doma spomin na najbolj priljubljen družinski film vseh časov, lahko igračo kupi že za 10.000 evrov.
image_alt
To so najdražja živila na svetu

Goldeneye 007


Še ena priljubljena igra za konzolo Nintendo 64 je Goldeneye 007. Gre za strelsko igro, ki je sovpadala z istoimenskim filmom o Jamesu Bondu iz leta 1995. Igra je izšla leta 1997, o njej pa se še danes veliko govori. Za nakup izvoda je treba odšteti 12.500 evrov.
Medvedek Curly. Foto: Pinterest/ToyZone
Medvedek Curly. Foto: Pinterest/ToyZone

Medvedek Curly


Leta 1996 je bil svetu predstavljen medvedek Curly iz zbirke Beanie Babies. Prikupni rjavi medvedek z očmi na gumbe in temno rdečim trakom, zavezanim okoli vratu, je bil nepogrešljiv spremljevalec mnogih otrok. Njegova cena dosega 13.000 evrov.
 

Medved princese Diane


Konec leta 1997 je bil v čast pokojni princesi Diani, ki je umrla v prometni nesreči v Parizu, izdan temno vijoličen medvedek Princess. Vsaki znački medvedka Beanie Babies je bila priložena pesem o Diani in njeni srčnosti. Zdaj se ta medvedek prodaja za 17.000 evrov, navaja The Toy Zone.
image_alt
Hči Steva Jobsa ne bo podedovala niti centa

Pouch


Prikupna igrača Pouch je kenguru iz zbirke Beanie Babies. Kenguru z majhnim kengurujčkom v žepu je bila izdan leta 1996 in je eden od redkih »dva v enem« plišastih igrač. Kdor ima to igračo, lahko s prodajo zasluži tudi 18.000 evrov. To ni slabo za igračo, ki se je včasih prodajala za štiri evre.
image_alt
Luksuzna lepotica vabi na razkošno plovbo

Valentino


Seveda je bolj verjetno, da se bodo igrače, ki obeležujejo praznik ali dogodek, prodajale za veliko več denarja. Enako velja tudi za medvedka Valentino iz zbirke Beanie Babies. Beli medvedek je bil prvič izdan leta 1994, okoli vratu je imel zavezan rdeč trak in rdeče srce na prsih. Kljub temu da je v obtoku veliko teh medvedkov, dosega njegova cena vrtoglavih 25.000 evrov, navaja spletna stran The Toy Zone.
 
Mavrični kameleon. Foto: Pinterest/ToyZone
Mavrični kameleon. Foto: Pinterest/ToyZone

Mavrični kameleon


Ta najbolj popularna igrača iz 90. let je še ena iz zbirke Beanie Babies. Gre za plišasto igračo mavrični kameleon, ki je bil izdan leta 1997. Po podatkih portala The Toy Zone se igrača prodaja za 42.000 evrov.
 

Več iz rubrike