Luksuzna lepotica vabi na razkošno plovbo

Najdaljša jahta luksuzne znamke Benetti meri 108 metrov v dolžino. Avstralski poslovnež jo prodaja za 175 milijonov evrov.
Fotografija: Najdaljša jahta znamke Benetti. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Odpri galerijo
Najdaljša jahta znamke Benetti. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Ni skrivnost, da milijarderji obožujejo jahte. Kot poročajo tuji mediji, je tovrstna industrija v razcvetu. Letos je bilo namreč prodanih že skoraj 100 novih jaht, večjih od 30 metrov. Poznavalci ocenjujejo, da jih bo letos prodanih vsaj 200, kar se ni zgodilo že od leta 2018.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Gre za najdaljšo luksuzno jahto te znamke


Britanski posrednik za jahte Burgess je pred kratkim v nabor jaht dodal model z imenom IJE. Ime je sestavljeno iz začetnic treh otrok Jamesa Packerja. Slavni avstralski poslovnež se je luksuzne jahte po dveh letih naveličal, zato jo želi prodati, navaja spletna stran Autoevolution.
Jedilnica s pogledom na morje. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Jedilnica s pogledom na morje. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Luksuzno jahto je posebej za Packerja izdelalo priznano italijansko podjetje Benetti. Jahta meri 108 metrov v dolžino in je najdaljša luksuzna jahta te znamke. Ponaša se z 11 razkošno opremljenimi kabinami in dodatno kabino lastnika, ki ima direkten dostop do stranskih palub.
Bazen na jahti. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Bazen na jahti. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Jahta sprejme 22 gostov, ki se lahko družijo v veliki jedilnici na prostem, razkošnem bivalnem prostoru ali pa družabnem prostoru z ognjiščem. Lahko uživajo tudi v spektakularnih razgledih, ki jih ponuja glavni salon z drsnimi vrati.
 

Bazen, telovadnica in frizerski salon


Luksuzno plovilo je opremljeno tudi s kinodvorano in velikim bazenom, na njej pa ne manjka niti nočni klub. Da lahko gostje tudi na jahti skrbijo za zdravo telo, poskrbi opremljena telovadnica, ki se odpira na teraso s pogledom na morje in tako pričara posebno vzdušje.
Nočni klub. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Nočni klub. Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Vsi prostori so opremljeni z moderno in vrhunsko opremo, vključno s frizerskim salonom. Za uporabo so na voljo tudi gumenjaki, vodni skuterji in ostali vodni rekviziti.

Luksuzna jahta je primerna tako za družinska križarjenja kot za posameznike, ki si želijo razkošne morske zabave. Avstralski poslovnež jo prodaja za 175 milijonov evrov. Razlog za to odločitev zaenkrat ni znan.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

»Verjetno se je zabave na morju naveličal in se bo raje posvečal luksuznemu resortu v Mehiki, za katerega je odštel 42 milijonov evrov,« menijo poznavalci.

Več iz rubrike