Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Superjahta, ki meri 50 metrov v dolžino, se odlikuje po elegantnem izgledu in ničelnih emisijah.
Fotografija: Foto: Hidden Portside
Odpri galerijo
Foto: Hidden Portside

Oblikovalski studio Hidden Portside s sedežem v Barceloni je zasnoval trinadstropno superjahto, katere dolžina znaša 50 metrov. Imenuje se Naboo. Jahta je ime dobila po istoimenskemu izmišljenemu planetu iz Vojne zvezd. Njen slog združuje eleganco preteklosti in vizijo prihodnosti. Osredotoča se na trajnost, saj ne povzroča emisij, poročajo na spletni strani Luxury Launches.
image_alt
Kako Elon Musk motivira zaposlene, da dosežejo nemogoče

 
Foto: Hidden Portside
Foto: Hidden Portside

V tej elegantni srebrni superjahti se nahajajo štirje razkošni apartmaji in apartma lastnika, ki omogočajo plovbo 10 ljudem. Pod palubo se nahajajo prostori, ki omogočajo nastanitev osemčlanske posadke. V tem sklopu se nahaja tudi ekskluzivna kuhinja za njihovo uporabo.
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Na krovu klub na plaži z jacuzzijem in barom

 
Notranji vrt se razprostira na površini 95 kvadratnih metrov in je povezan z navpičnim vrtom. Osrednje jedro treh krovov tvorijo klub na plaži skupaj z jacuzzijem in barom. V sklopu lastnikovih prostorov se nahaja tudi zasebna terasa, ki se razprostira na 100-metrski zasebni terasi in se prav tako ponaša z jacuzzijem.
 
Foto: Hidden Portside
Foto: Hidden Portside

Superjahta deluje na električni pogon, energijo pa pridobiva prek sončnih panelov. Tudi njena izgradnja je potekala z mislijo na dobrobit okolja. Kot materiala sta bila uporabljena recikliran aluminij in sintetična tikovina.
 
image_alt
Zaposleni množično zapuščajo delovna mesta

»Naboo predstavlja poseben življenjski slog. Gre za pametno razkošje z mislijo na trajnost. Ohranja lepoto in eleganco preteklosti, pri čemer se opira na inovacije prihodnosti,« so idejo te veličastne superjahte predstavili v oblikovalskem studiu Hidden Portside.
Foto: Hidden Portside
Foto: Hidden Portside

Na superjahti opažen tudi Damian Merlak

 
Zgodbe o superjahtah pa ne prihajajo zgolj iz tujine. Julija letos naj bi bila namreč na hrvaškem otoku Hvar opažena 43-metrska luksuzna superjahta EVA. 4EVA, na kateri je plul eden najbogatejših Slovencev Damian Merlak. Gre za model Mangusta Oceano 43, ki ga je leta 2019 izdelal priznani proizvajalec luksuznih plovil Overmarine.
 
image_alt
Britanski milijarder se ni oziral na opozorila; želel je biti prvi

To plovilo naj bi bilo trenutno edino tega tipa. Tedenski najem te jahte naj bi stal kar 210.000 evrov, medtem ko bi bil nakup vreden 24 milijonov evrov. Na plovilu je prostora za 12 gostov in sedem članov posadke, medtem ko znaša njen doseg približno 8.330 kilometrov. Poganjata jo dva dizelska motorja.
image_alt
Hyundai in Rimac razvijata hibridnega športnika na vodikov pogon

 

Več iz rubrike