Hči Steva Jobsa ne bo podedovala niti centa

Kdo je Eve Jobs, najmlajša hči Steva Jobsa, in kakšno je bilo njeno dosedanje življenje?
Fotografija: Foto: Holcbecher / Alamy Live News
Odpri galerijo
Foto: Holcbecher / Alamy Live News

Steve Jobs, pokojni tehnološki milijarder in izvršni direktor Appla, je bil 20 let poročen z Laurene Powell Jobs. V zakonu so se jima rodili trije otroci; Eve, Erin in Reed. Eve Jobs je najmlajša med njimi in ima danes 23 let.

Eve Jobs je, tako kot njeni starši, nedavno diplomirala na Stanfordu. Gre za eno najbolj konkurenčnih univerz na svetu. Izbrala je smer znanstvena tehnologija in družba. Ob zaključku študija je veselo novico objavila na Instagramu, kjer ji je čestitala tudi Jennifer Gates, hči Billa Gatesa. Walter Isaacson, ki je spisal biografijo njenega očeta, je o Eve povedal, da zabavna in energična oseba z močno voljo.
image_alt
Kam na potovanje septembra?

Čeprav se je do nedavnega Eve skrivala pred očmi javnosti, jo je kmalu prevzel svet mode. Tako je leta 2020 kot model sodelovala pri kampaniji Glossier. Tam se je pojavila skupaj z igralko Euphorio, Sydney Sweeney in Naomi Smalls.
 

Eve na petem mesto najboljših mladih jahačev na svetu


Uživa tudi v jahanju konjev in ta hobi je razvila na tekmovalni ravni. V preskakovanju ovir je tekmovala tudi z Jennifer Gates. V tej panogi se je med drugim pomerila v ameriških Hamptonsu, Lexingtonu in Kentuckyju. Tekmovala je tudi v Kanadi in Veliki Britaniji ter s tem zaslužila na tisoče dolarjev denarnih nagrad. Glede na poročilo Horse Sports se Eve uvršča na peto mesto med 1000 najboljših jahačev na svetu v starosti do 25 let.
Steve Jobs, Foto: Shutterstock
Steve Jobs, Foto: Shutterstock

Mama Laurene ji je omogočila treninge v Wellingtonu na Floridi. Za nakup ranča, ki ga je kupila leta 2016, je namreč odštela 15 milijonov ameriških dolarjev. Eve je z jahanjem začela, ko je bila stara šest let.

Eve naj bi bila glede na fotografije na Instagramu v razmerju s kantavtorjem Harryjem Hudsonom, tesnim prijateljem družine Kardashian-Jenner.

Njena družina naj bi imela v lasti premoženje v višini 21,7 milijarde ameriških dolarjev. Laurene je leta 2013 za New York Times sicer objavila svojo odločitev, da bogastva ne bo predala svojim otrokom. Premoženje naj bi namreč uporabila, da bi z njim naredila nekaj dobrega za druge.
 

Več iz rubrike