Kam na potovanje septembra?

September se lahko izkaže kot najboljši mesec za potovanja. Katere destinacije je še posebej vredno obiskati?
Fotografija: Bali, Foto: kapulya / Getty Images
Odpri galerijo
Bali, Foto: kapulya / Getty Images

Večina se na počitnice odpravi v najbolj vročih mesecih; julija in avgusta. Takrat so plaže in priobalna mesta najbolj polna turistov, ki iščejo še zadnje senčne kotičke in se na vsake toliko osvežijo v morju. Drugi za svoj dopust izbirajo september, saj takrat vročina nekoliko popusti, število turistov pa se zmanjša, zato so lahko turistične destinacije v tem času bolj umirjene in prijazne do obiskovalcev. Nižje so tudi cene aranžmajev, saj je glavna sezona takrat že zaključena. Katere destinacije je vredno obiskati v septembru?
image_alt
Zaposleni množično zapuščajo delovna mesta

Bali


Bali se odlično obnese kot septembrska destinacija za potovanje. Takrat so temperature še vedno visoke, padavin pa skoraj ni. Cene namestitev nekoliko upadejo. Obiskovalce bodo navdušili znameniti templji, opice in deskanje na plaži. Lep je tudi pogled na riževa polja. Bivanje v hotelih, kot je COMO Shambhala Estate, lahko gostu ponudi svojevrstno izkušnjo. Gre za nastanitev za popotnike, ki iščejo nekaj več. V sklopu hotela ponujajo tri bazene, zasebni slap in raznovrstno hrano jugovzhodne Azije.
 

Ženeva (Švica)


Švica je dobra ideja za vse, ki uživajo v lepotah narave. Ženeva je idiličen kraj, ki nudi čudovite razglede na Alpe, goro Jura in Ženevsko jezero. Gostje radi zaidejo v muzej Patek Philippe, ki letos praznuje 20-letnico obstoja. Prikazuje zbirko vrhunskih ur in miniatur iz emajla, ki so bile izdelane med 16. in 19. stoletjem. Vreden ogleda je tudi MAMCO, največji muzej sodobne umetnosti v Švici, ki se lahko pohvali z več kot 6000 deli. Prvega septembra naj bi obiskovalcem odprl vrata nov hotel The Woodward ob Ženevskem jezeru. Hotel bo gostom poleg izjemnih razgledov ponujal tudi velik zdravilišče, največji notranji bazen v Ženevi in restavracijo na visokem nivoju.
Turčija, Kapadokija. Foto: Bogi Pretnar
Turčija, Kapadokija. Foto: Bogi Pretnar

Amalfijska obala (Italija)


Odlična destinacija za obisk v septembru je tudi Amalfijska obala, ki velja za enega najlepših biserov Italije. Temperature so takrat idealne, gneča pa je veliko manjša kot v poletnih mesecih. Obiskovalci lahko čas počitnic izkoristijo za raziskovanje pisanih obalnih mestec. Vredno je obiskati Positano in romantične vrtove v Ravellu. Ideja za nastanitev je lahko 20-sobni Monastero Santa Rosa Hotel & Spa. Gre za obnovljen samostan iz 17. stoletja. V sklopu hotela se nahajajo bazen in toplice. V restavraciji Il Refettorio z Michelinovo zvezdico pa se da uživati v lokalnih specialitetah.
image_alt
Na Hrvaškem nova turistična prevara

Kapadokija (Turčija)


Kapadokija je izjemna turška pokrajina. Prijel se jo je vzdevek pravljična dežela dimnikov. Med pohodniki je najbolj priljubljena dolina Ihlara. Gre za kanjon dolžine 14 kilometrov in globine 100 metrov. Dolina je znana po grško pravoslavnih cerkvah. Za obiskovalce jih je odprtih 16, zgrajene pa so bile v času Bizantinskega cesarstva. Kapadokija je znana tudi po svojih podzemnih mestih. Najbolj obiskani sta Kaymakli in Derinkuyu. Edinstvena izkušnja za obiskovalce je namestitev v jamskem hotelu. Tovrstno izkušnjo ponuja hotel Gamirasu, ki se nahaja v tipični turiški vasici.
 

Več iz rubrike