Destinacije, kjer so naprodaj poceni počitniške hiše

Mnogi sanjajo o idilični počitniški hiški, a jih pri tem ovirajo finance. Obstajajo kraji, kjer so te dostopne po ugodnih cenah.
Fotografija: Na Siciliji so nekatere nepremičnine zelo poceni. Foto: Michele La Rosa/Comune Castiglione
Odpri galerijo
Na Siciliji so nekatere nepremičnine zelo poceni. Foto: Michele La Rosa/Comune Castiglione

Veliko ljudi sanja o idilični počitniški hiški, vendar jim finančno stanje ne dopušča take investicije. Na srečo obstaja veliko krajev, kjer so nepremičnine na voljo po smešno nizkih cenah. Tistemu, ki mu ni odveč daljša vožnja do izbrane lokacije, si lahko privošči vikend na eni od spodaj naštetih destinacij. 
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Hiša za en evro v Italiji


Na severu in na jugu Sicilije je veliko nepremičnin, ki jih vlada ponuja za en evro. Za to potezo se je odločila zaradi množičnega odseljevanja prebivalcev. Te nepremičnine sicer niso v najboljšem stanju, piše Poslovni dnevnik.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

S podpisom kupoprodajne pogodbe se kupec strinja z določenimi pogoji. Med drugim mora nepremičnino obnoviti najkasneje tri leta po nakupu. S plačano varščino 2500 do 5000 evrov kupec garantira, da bo hišo prenovil, v nasprotnem primeru ostane brez nje.
image_alt
Bill Gates kupil hotelsko verigo za 1,9 milijarde evrov

Stanovanje v Istanbulu za manj kot 25.000 evrov


V primerjavi z zahodnimi državami so nepremičnine v Turčiji zelo poceni. Še posebej izven mestnih središč. Soseske, kot so Beylikdüzü in Esenyurt na evropski strani in Maltepe na azijski strani Istanbula, ponujajo nepremičnine že za 20.000 evrov.
naselja v okolici Istanbula ponujajo poceni vikende. Foto: Shutterstock
naselja v okolici Istanbula ponujajo poceni vikende. Foto: Shutterstock

Kot navaja Poslovni dnevnik, gre za 80 kvadratnih metrov velika stanovanja in ne za manjše garsonjere, kot bi morda kdo pomislil. Turški uradniki svetujejo potencialnim kupcem najem pooblaščenega nepremičninskega agenta, ki jim bo znal pravilno svetovati glede nakupa.
 

Počitniško stanovanje v Egiptu že od 16.000 evrov


Na priljubljeni poletni destinaciji Hughard je mogoče kupiti nepremičnino za slabih 16.000 evrov, navajajo tuji mediji. Stanovanje se nahaja v stavbi z bazenom, restavracijo in savno. Gre za pravi luksuz za malo denarja.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Bolgarija


V letoviščih ob bolgarski obali je mogoče najti veliko nepremičnin za nakup ali najem. Cene so zelo nizke, seveda pa so odvisne od tega, kaj si kupec želi. Hiša na plaži je malce dražja kot stanovanje, ki se nahaja izven počitniškega naselja.
Cene so odvisne predvsem od oddaljenosti do plaže. Najcenejši apartmaji pa se gibljejo že od 13.000 evrov naprej, piše Poslovni dnevnik.
 
Tudi nekatere počitniške nepremičnine v Slovenije je možno kupiti po nizkih cenah. Glede na podatke nepremičninskega portala se v južno-primorski regiji prodaja kar nekaj vikendov po zelo nizki ceni, ki pa so seveda potrebni korenite obnove. Slovenija sicer spada glede na cene nepremičnin med najdražje evropske države.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Več iz rubrike