Najbolj luksuzni hoteli na svetu

Katera so najbolj edinstvena razkošna letovišča na svetu?
Fotografija: Razkošen hotel. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist
Odpri galerijo
Razkošen hotel. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist

Ne glede na to ali so vam bolj všeč razkošne safari hiške, all inclusive letovišča ali gostišča v trdnjavah, vsa ponujajo nepozabno edinstveno doživetje. Luxury Columnist je sestavil seznam najbolj luksuznih hotelov na svetu.
image_alt
Najbolj luksuzne restavracije na svetu

Atlantis Paradise Island, Bahami


Atlantic Paradise Island je po navdihu mitskega izgubljenega mesta eden najbolj znanih resortov na Bahamih. Resort, ki se razprostira na 141 hektarjih površine, obsega pet hotelov: The Royal, The Beach, The Coral, The Cove in The Reff.
The Royal Bridge Suite at Atlantis Paradise Hotel. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist
The Royal Bridge Suite at Atlantis Paradise Hotel. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist

V celotnem kompleksu je 11 bazenov, 21 restavracij, 19 barov in igrišče za golf. Gostje se lahko razvajajo tudi v 30 kvadratnih metrov velikem zdravilišču, specializiranem za balijske terapije.

Najbolj razkošna prenočišča na Bahamih ponuja hotel The Royal. Apartma Royal Bridge s kar 10 sobami se nahaja v 23. nadstropju hotela. Ponaša se z velikimi okni, lestencem iz 22-karatnega zlata, klavirjem in osebnim služabnikom.
image_alt
V Las Vegasu obljubljajo zabavo na višji ravni

Titanic Mardan Palace, Turčija


Ta all inclusive resort se nahaja v turistom zelo znani Antalyji v Turčiji. Gradbena dela naj bi po poročanju tujih medijev znašala 1,4 milijarde dolarjev. Nepremičnina se ponaša z bogatimi talnimi oblogami iz italijanskega marmorja in detajli iz zlatih listov.
V resortu najdemo 30 restavracij in barov, posebnost pa je zasebna plaža z belim peskom iz Egipta.

Izmed 560 sob je najdražja kraljeva suita, za katero je treba na noč odšteti 4000 dolarjev. Apartma ima dve spalnici, kopalnico, savno, kino, kuhinjo in delovni prostor. Gostje lahko uživajo v bazenu, kjer jih lahko razvaja osebni služabnik.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Burj Al Arab, Dubaj


Burj Al Arab Jumeirah, hotel s sedmimi zvezdicami, je sedmi najvišji hotel na svetu. Posebnost hotela je njegova oblika, ki spominja na arabsko jadrnico. Letovišče se ponaša z neskončno teraso z bazenom in umetno morsko obalo. Burj Al Arab ima 180 metrov visok atrij. Največji strop na svetu je posut s kristali Swarovski in heliport.
Burj Al Arab, Dubaj. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist
Burj Al Arab, Dubaj. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist

Taj Lake Palace, Indija


Najbolj znan plavajoč hotel v Indiji ima zanimivo preteklost. Palačo je leta 1746 naročil princ Maharana Jagat Singh. Letovišče je bilo ovekovečeno tudi v filmu James Bond Octopussy. Hotel z izjemno lokacijo na jezeru Pichola ponuja 65 sob, 18 velikih apartmajev in štiri jedilnice. Letovišče, ki je najbolj znano po spa tretmajih, ima tudi lastno zdravilišče na čolnu, kjer se gostje lahko razvajajo z aromaterapijo.
Glamping Bubble Experience at Amilla Maldives. Foto: Posnetek zalsona/LuxuryColumnist
Glamping Bubble Experience at Amilla Maldives. Foto: Posnetek zalsona/LuxuryColumnist

Amilla Glamping, Maldivi


Najbolj luksuzna lokacija na Maldivih se nahaja v Unescovem biosfernem rezervatu in je raj za potapljače. Resort obdajajo bele peščene plaže in cvetovi čudovite bugenvileje. Kar 70 odstotkov otoka je nedotaknjenega, zato lahko na njem vsak najde svoj skriti kotiček. Nepozabno glamping izkušnjo pa ponujajo šotori iz treh mehurčkov s pogledom 360 stopinj.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

For Seasons Hotel Las Vegas, ZDA


Letovišče na prvovrstni lokaciji v Las Vegasu se ponaša z oceno pet diamantov. Je eden izmed redkih ne igralniških in nekadilskih hotelov v okolici. Gostje lahko uživajo v mnogih restavracijah, barih, spaju in v velikem bazenu.
The Plaza, New York. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist
The Plaza, New York. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryColumnist

The Plaza New York, ZDA


Ta uradna nacionalna zgodovinska znamenitost deluje že od leta 1907. Robusten hotel, zasnovan po modelu renesančnega dvorca, je ocenjen s petimi zvezdicami. Prestižna lokacija na Peti aveniji privablja mnoge znane osebnosti.
image_alt
Najbolj luksuzni vlaki na svetu

Najbolj razkošen apartma v hotelu je kraljevski apartma s tremi spalnicami, knjižnico, veliko kuhinjo z jedilnico, sobo s klavirjem in popolnoma opremljeno zdravstveno sobo.

Več iz rubrike