Kdo je najbogatejši Evropejec?

Elon Musk je najbogatejša oseba v Severni Ameriki. Kdo je najbogatejši na ostalih celinah?
Fotografija: Elon Musk je najbogatejša oseba v Severni Ameriki. Foto: Mike Blake/REUTERS
Odpri galerijo
Elon Musk je najbogatejša oseba v Severni Ameriki. Foto: Mike Blake/REUTERS

Eden najuspešnejših podjetnikov na svetu in multimilijarder Elon Musk je nedavno dosegel neto vrednost 300 milijard dolarjev, kar ga je uvrstilo med najbogatejše osebe na svetu v celotni zgodovini človeštva. Musk je tudi najbogatejša oseba v Severni Ameriki. Kdo je najbogatejši na ostalih celinah?

image_alt
Poročilo: Kitajska je prehitela ZDA in postala najbogatejša na svetu

Severna Amerika: Elon Musk, 262,5 milijarde evrov

Milijarder in uspešni podjetnik je večino svojega premoženja dosegel s podjetjema Tesla in SpaceX. V zadnjih letih, še posebej med pandemijo covida-19, pa je njegovo bogastvo še narastlo. Kot poroča Forbes, trenutna neto vrednost Muska presega BDP Južne Amerike.

image_alt
Dinastija Rothschild: najbogatejša družina na svetu

Evropa: Bernard Arnault, 174 milijard evrov

Predsednik in izvršni direktor LVMH, konglomerata luksuznih izdelkov prestižnih blagovnih znamk, kot so Christian Dior, Louis Vuitton in Tiffany, je leta 2021 svoje bogastvo povečal na več kot 174 milijard evrov.

Bernard Arnault je najbogatejši Evropejec. Foto: Christian Hartmann/REUTERS
Bernard Arnault je najbogatejši Evropejec. Foto: Christian Hartmann/REUTERS

Bernard Arnault je ne le najbogatejši v Evropi, ampak tudi tretja najbogatejša oseba na svetu.

Azija: Mukesh Ambani, 87,4 milijarde evrov

Indijskemu poslovnežu je veliko premoženje prinesla predvsem multinacionalna korporacija Reliance Industries. Poleg poslovnih dosežkov je Ambani znan tudi po družinski zasebni rezidenci OTT Antilia, ki velja za eno najdražjih nepremičnin na svetu. S skoraj 90 milijardami evrov neto vrednosti Ambani na lestvici najbogatejših Zemljanov zaseda 11. mesto.

image_alt
Musk po rekordnem skoku Tesle postal najbogatejši Zemljan vseh časov

Avstralazija: Gina Rinehart, 20,1 milijarde evrov

Poslovna ženska Gina Rinehart je svoje premoženje pridobila z rudarskim magnatom. Gina je podjetje prevzela od očeta, raziskovalca železove rude, ko je bil ta v velikih finančnih težavah. Kot navaja Forbes, največji del bogastva prihaja iz rudarskega projekta Roy Hill.

Južna Amerika: Iris Fontbona, 18,3 milijarde evrov

Južnoameriški poslovnež Antonio Andrónico Luksic Abaroa je ustvaril veliko bogastvo predvsem na račun uspešnih podjetij v sektorju pijač, industrije in rudarstva. Po njegovi smrti je podjetja podedovala njegova vdova Iris Fontbona in tako postala najbogatejša prebivalka Južne Amerike.

image_alt
Bill Gates kupil hotelsko verigo za 1,9 milijarde evrov

Afrika: Aliko Dangote, 10,6 milijarde evrov

Afričan Aliko Dangote je obogatel s podjetjem Dangote Cement. Podjetje je največji proizvajalec cementa na celini. Leta 2020 naj bi imelo kar 2,4 milijarde evrov prihodkov. K njegovemu bogastvu veliko prispevajo tudi deleži v drugih podjetjih, ki proizvajajo sol in sladkor, navaja Forbes.

image_alt
Znani najbogatejši Američani leta 2021

Več iz rubrike