Včasih reveži, danes slavni in bogati

Nekaterim znanim osebnostim bogastvo ni bilo položeno v zibko. Kateri so tisti milijarderji, ki so se v preteklosti bojevali s hudo revščino?
Fotografija: Roman Abramovič. Foto: Toby Melville/REUTERS
Odpri galerijo
Roman Abramovič. Foto: Toby Melville/REUTERS

Kljub temu da so danes med najbolj prepoznavnimi imeni na svetu, vsi milijonarji in milijarderji niso od nekdaj živeli na veliki nogi. Veliko zvezdnikov in svetovno uspešnih podjetnikov je namreč svoje bogastvo ustvarilo iz nič, v preteklosti pa so se nekateri soočali s hudo revščino. Kateri so tisti bogataši, ki niso vedno imeli sreče v življenju?
image_alt
Hči Steva Jobsa ne bo podedovala niti centa

Halle Berry


Dolgo časa, preden je dobila oskarja, je Halle Berry spala v zavetišču za brezdomce, navaja spletna stran Insider. Igralka si je vedno močno prizadevala priti v Hollywood. Kot je v intervjujih za tuje medije že večkrat omenila, so jo njeni boji v začetkih igralske kariere zelo okrepili. Njena neto vrednost trenutno znaša med 60 in 70 milijonov evrov.
 

Leonardo DiCaprio

 
Leonardo DiCaprio. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS Pictures
Leonardo DiCaprio. Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS Pictures
Preden je postal eno največjih imen v Hollywoodu, je bil Leonardo DiCaprio zelo reven.
 
Igralec, najbolj znan po vlogah v filmih Volk iz Wall Streeta in Titanik, trdi, da je v mladosti občutil veliko revščino, uživanje drog in nasilje, kar mu zdaj omogoča, da v svojih filmih bolj pristono prikaže temnejšo plat človeštva.
 
Po odzivu na svojo vlogo v filmu Volk z Wall Streeta, za katerega kritiki pravijo, da je glamoriziral uporabo drog, prostitucijo in druga nemoralna dejanja, je DiCaprio vlogo zagovarjal z dejstvom, da je bila v nekaterih pogledih podobna njegovemu otroštvu.
Ocenjena neto vrednost DiCapria je približno 220 milijonov evrov.
 

Arnold Schwarzenegger

 
Preden je postal slaven z vlogo v filmu Terminator in postal guverner Kalifornije, je Arnold Schwarzenegger nekaj časa živel brez vodovodne napeljave in telefona.
 
image_alt
Milijarderji, ki svojim otrokom ne bodo zapustili dediščine

Igralec, ki je odraščal v avstrijskem mestu, je v nedavnem intervjuju za tuje medije dejal, da so bili pomanjkanje hrane in nemiri del njegovega vsakdanjika. Danes ima ena najbogatejših zvezd akcijskega filma premoženje v višini 340 milijonov evrov.
 

Roman Abramovič


Roman Abramovič je danes po vsem svetu znan kot multimilijarder z lastniškimi deleži v podjetjih Evraz, Norilsk Nikel in v britanski nogometni ekipi Chelsea. Je tudi lastnik tretje največje jahte na svetu, ki jo je leta 2010 kupil za 340 milijonov evrov.
 
Toda preden je Roman pristal na Forbesovem seznamu milijarderjev, je bil sirota iz Moskve. Vedno je bil motiviran, da bi naredil nekaj iz sebe, zato je kmalu zapustil fakulteto in postal podjetnik.
 
Z naložbami v velika podjetja, kot so velikan naftne industrije Sibneft, Russian Aluminium in jeklarna Evraz Group, si je ustvaril velik dobiček. Trenutna neto vrednost Abramoviča je 12 milijard evrov.
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

 

Howard Schultz


Howard Schultz, direktor Starbucksa, je odraščal v revni družini. Ker je bil športno nadarjen, je prejel nogometno štipendijo na Univerzi v Severnem Michiganu. Po diplomi iz komunikacij je delal za Xerox.

Vse se je spremenilo, ko je naletel na majhno kavarno z imenom Starbucks, ki se ji je kasneje pridružil kot izvršni direktor.
 
Po Schultzevi zaslugi je majhno kavno podjetje s 60 trgovinami kmalu preraslo v velikana z več kot 16.000 prodajnimi mesti po vsem svetu. Trenutna neto vrednost Howarda Schultza znaša 4,1 milijarde evrov.
 

Ralph Lauren


Ralph Lauren. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS Pictures
Ralph Lauren. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS Pictures
Ralph Lauren je vedno sanjal, da bi bil bogat in uspešen. V šolskem almanahu za leto 1957 naj bi kot enega največjih življenjskih ciljev navedel: postati milijonar. Takrat se mu niti sanjalo ni, da se mu bodo sanje uresničile.

Najmlajši sin judovskih priseljencev, ki živijo v Bronxu, je pobegnil iz ene realnosti in vstopil v novo. Mladi Ralph Lipschitz (kasneje je priimek spremenil v Lauren) je vedno ljubil filmski svet, nekateri celo pravijo, da zvezde starega Hollywooda še naprej navdihujejo njegove modele. Trenutna neto vrednost mogotca modne industrije je po podatkih spletne strani Insider 5,6 milijarde evrov.
image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Več iz rubrike