Uspeh je lažje dosegljiv, kot se nam zdi

Thomas Edison: »Mnogi ljudje ne uspejo zato, ker se ne zavedajo, kako zelo blizu uspeha so, ko obupajo.«
Fotografija: Pot do uspeha. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Pot do uspeha. Foto: Shutterstock

Uspeh ni naključje. Je trdo garanje, vztrajnost in zahteva veliko žrtvovanja. Kar pa ne pomeni, da ne more vsak biti uspešen in uresničiti svoje sanje. Ko se pojavijo dvomi, jih je treba premagati in tako pokazati sebi in drugim, da zmoremo.

image_alt
Knjige o denarju, ki bi jih morali prebrati vaši otroci

Za lažje korake na poti do uspeha spletna stran Next Big Idea v branje priporoča nekatere knjige, v katerih avtorji skozi svoje življenjske izkušnje delijo modre nasvete.

Unapologetically Ambitious: Take Risks, Break Barriers and Create Success on Your Own Terms, avtorica: Shellye Archambeau

Avtorica v knjigi ponuja načrt, kako si ustvariti družino in hkrati doseči poklicne cilje. Modri nasveti ene od prvih izvršnih direktoric afroameriškega rodu v Silicijevi dolini so navdihnili številne uspešne voditelje.

Acting with Power: Why We Are More Powerful Than We Believe, avtorica: Deborah Gruenfeld

Že od nekdaj verjamemo, da imajo glasnejši ljudje večjo moč in posledično večjo plačo. V tej knjigi avtorica, med drugim tudi uspešna psihologinja, nakazuje, kako lahko vsak odkrije svojo moč in jo pametno uporabi.

image_alt
Ray Dalio: Prepoznavanje svojih slabosti je najhitrejša pot do uspeha

No One Succeeds Alone: Learn Everything You Can from Everyone You Can, avtor: Robert Reffkin

Direktor podjetja Compass Robert Reffkin v knjigi opisuje svojo zgodbo, kako se je s pomočjo staršev in mentorjev pri iskanju pripadnosti naučil dragocenih življenjskih lekcij. Bralca skozi knjigo vodi misel, da lahko uresniči svoje sanje in si izboljša kakovost življenja.

Dream First, Details Later: How to Quit Overthinking and Make it Happen!, avtorica: Ellen Marie Bennett

Knjiga opisuje neverjetno pot pisateljice od mlade kuharice do ustanoviteljice podjetja. Ellen Marie Bennett je izvršna direktorica podjetja Hedley & Bennett, ki izdeluje predpasnike in kuhinjsko opremo.

Foto: gpointstudio/Getty Images/iStockphoto
Foto: gpointstudio/Getty Images/iStockphoto

Avtorica preko knjige pomaga vsem, ki odlašajo s spremembo kariere ali poslovno idejo, da se otresejo pretirane zaskrbljenosti in stopijo v akcijo.

Social Chemistry: Decoding the Patterns of Human Connection, avtorica: Marissa King

Avtorica v knjigi deli nasvete, kako izboljšati odnose tako v zasebnem kot v poklicnem življenju. Knjiga je lahko v veliko pomoč vsem, ki imajo težave pri navezovanju stikov, se težko pogovarjajo in se izogibajo osebnim srečanjem.

The Most Powerful You: 7 Bravery-Boosting Paths to Career Bliss, avtorica: Kathy Caprino

Kathy Caprino, priznana coachinja vodenja, v svoji knjigi opisuje, kako prepoznati nekaj najbolj škodljivih ovir na poti do uspeha. Hkrati predstavi ključne korake, kako lahko ženska sama kreira svoje življenje in doseže najvišje cilje.

image_alt
Kako prebroditi ovire in dosegati cilje?

Več iz rubrike