Hrvaški Valamar kupil hotel v znanem avstrijskem smučišču

Največje hrvaško turistično podjetje Valamar je nedavno kupilo še en hotel v znanem avstrijskem smučišču.
Fotografija: Turno smučanje.Foto: Gregor Kofler/Delo
Odpri galerijo
Turno smučanje.Foto: Gregor Kofler/Delo

Kot poroča Poslovni dnevnik, je nadzorni svet turistične družbe Valamar Riviera nedavno potrdil dokapitalizacijo avstrijske hčerinske družbe Valamar A GmbH. Podjetje se je za investicijo odločilo z namenom nakupa hotela Marietta v Obertauernu, ki bo tako postal drugi hotel v Avstriji pod upravljanjem družbe Valamar.

image_alt
Štiridnevno križarjenje za 120 evrov

Udobne sobe z razgledom na Alpe in odlična hrana

Valamar je leta 2018 kupil hotel Petersbühel, ki se nahaja v središču mesta Obertauern. Hotel s štirimi zvezdicami je specializiran za smučarske in alpske počitnice in je med ljubitelji zimskih športov zelo priljubljen.

Nastanitev se ponaša z udobnimi sobami, odlično postrežbo in vrhunsko kulinariko.

Hoteli, ki dajejo kraju značilen slikovit videz, so poleti večinoma zaprti. Foto: Helena Kocmur/Delo
Hoteli, ki dajejo kraju značilen slikovit videz, so poleti večinoma zaprti. Foto: Helena Kocmur/Delo

Hotel Marietta, ki bo kmalu v lasti hrvaške družbe, je eden največjih in najboljših hotelov v priljubljeni avstrijski smučarski destinaciji. Z odlično lokacijo na smučišču turistom ponuja udobne sobe z razgledom na Alpe, dve restavraciji in spa z bazenom.

S širitvijo na zimski turizem zagotavljajo celoletno zaposlitev

V družbi želijo dvigniti kakovost delovanja obeh hotelov, zato so za nadaljnji dve leti že napovedali dodatne naložbe. Kot še navaja Poslovni dnevnik, namerava družba pozimi v obeh hotelih zaposliti več kot 130 delavcev iz Hrvaške.

image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Gustav Wurmboeck, eden največjih avstrijskih delničarjev v Valamar Rivieri, želi z dokapitalizacijo hčerinske družbe Valamar A GmbH pospešiti nadaljnjo širitev portfelja podjetja, pri čemer je nakup hotela Marietta pomemben korak.

Valamarjev portfelj vključuje 33 letovišč in hotelov ter 15 kamping resortov vse od Istre do Dubrovnika. Družba je v hrvaškem turizmu znana kot odličen delodajalec, saj zaposluje kar 6600 ljudi, v avstrijskih hotelih pa namerava zaposliti še dodatnih 130 hrvaških delavcev.

image_alt
Najbolj atraktivne eksotične destinacije za pobeg pred zimo

Valamar s širitvijo na zimski turizem delavcem zagotavlja celoletno zaposlitev in s tem povečane dohodke, hkrati pa imajo delavci možnost pridobiti mednarodne izkušnje in razviti kariero, navaja Poslovni dnevnik.

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Predsednik uprave Valamar Riviera, Željko Kukurin, meni, da je nadaljnja širitev portfelja v smeri zimskega počitniškega turizma pomemben korak naprej pri globalizaciji poslovanja. »Dosedanje izkušnje so pokazale, da želijo gostje, ki pridejo k nam poleti, v Valamarju preživeti tudi zimske počitnice,« poudarja Kukurin.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Več iz rubrike